Головна » Інше » Підвищення ціни на хліб не зупинило фінансову кризу хлібопекарської галузі на Львівщині — виробник

Підвищення ціни на хліб не зупинило фінансову кризу хлібопекарської галузі на Львівщині — виробник

Підвищення ціни на хліб після 20 жовтня не зупинило фінансову кризу хлібопекарської галузі на Львівщині: рентабельність ВАТ „Львівський хлібозавод №1” все одно залишається мінусовою, — повідомив „Контекст-медіа” голова правління ВАТ „Львівський хлібзавод № 1” Дмитро Ничипуренко.

Випікаючи щоденно понад 60 т хліба, завод отримує 1,5 тис. грн. збитків щоденно, борг перед борошномолами складає понад 1 млн. грн. „І тільки їх добра воля, що ми сьогодні ще випікаємо хліб для львів’ян”, — зазначив Дмитро Ничипуренко.

На його думку, існує два можливих варіанти розвитку подій: підняття ціни, при якій завод буде працювати рентабельно (мати змогу купувати сировину, сплачувати податки до бюджету, виплачувати заробітну плату своїм працівникам) або повна зупинка виробництва.

При цьому Д.Ничипуренко наголосив, що з огляду на складну ситуацію, що склалася протягом останніх шести місяців на ринку хліба, формування ціни на хліб і контроль за цим процесом є доволі прозорим. Щоденною різноманітні державні організації та структури контролюють процес ціноутворення на хлібобулочні вироби. Також щоденно у відповідні відділи Львівської облдержадміністрації, Державну інспекцію контролю за цінами, Антимонопольний комітет подається інформація щодо цін на основні види хліба, про структуру собівартості хліба, ціни на отримане борошно та інформація про його постачальників. „Пересічний споживач повинен розуміти, що при такому контролі будь-яка так звана „змова виробників” хліба щодо ціни нереальна”, — голова правління Львівського хлібзаводу №1.

21 жовтня ціни на хліб на Львівщині піднялися на 20%. Відповідно в магазинах області батон коштує 1,15 грн., хліб II ґатунку (чорний) — 1,35 грн., хліб з борошна вищого гатунку — 1,35 грн.

До 21 жовтня рентабельність ВАТ „Львівський хлібозавод №1”, який входить у трійку найбільших хлібозаводів Львова, складала: на хліб вищого гатунку — мінус 2,6%, першого гатунку — мінус 6% (з врахуванням дотацій з обласного бюджету).

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...