Головна » Інше » Бюджет медичної галузі Львівщини потребує корекції в бік збільшення як мінімум на 20 млн. грн.

Бюджет медичної галузі Львівщини потребує корекції в бік збільшення як мінімум на 20 млн. грн.

Бюджет медичної галузі Львівської області на четвертий квартал 2003 року потрібно збільшити мінімум на 20 млн. грн.

Про це повідомив голова депутатської комісії з питань охорони здоров’я, санаторно-курортної діяльності, праці та соціальної політики Львівської облради Олександр Лемішко 29 жовтня на засіданні комітету.

Участь у засіданні комісії взяли заступник голови Львівської обласної ради Ігор Держко, начальник головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА Віктор Кімакович, головний санітарний лікар Львівської області Роман Павлів, заступник начальника головного управління праці та соціальної політики Олег Яковець та члени комісії, повідомила прес-служба львівської облради.

Зважаючи на нестачу коштів, пропонується внести пропозиції по корекції бюджету щодо збільшення фінансування медичної галузі у розмірі 10 млн. грн. У ці кошти закладено виплату заробітної плати медичним працівникам, закупівлю лікарських засобів, медичного обладнання та ін. Зокрема, передбачено ремонт комп’ютерного томографа Львівського обласного діагностичного центру, ремонт ангіографа Львівської обласної клінічної лікарні, придбання апарату УЗД еко-кардіограф для Центральної міської лікарні м. Стрий.

Остаточний варіант корекції бюджету комісією буде прийнято після отримання звіту фінансового управління Львівської ОДА про виконання бюджету за 9 місяців 2003 року.

Начальник головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА Віктор Кімакович та головний санітарний лікар області Роман Павлів доповіли комісії про результати обстеження дітей, які проживають у селах Яворівського району, де розміщено військовий полігон. На думку посадовців, спалах захворюваності в даній місцевості пов’язаний із гострою респіраторною інфекцією змішаної етіології. Дані клінічних, лабораторних обстежень пацієнтів, проби ґрунту, води та повітря, які проводилися спеціалістами як у Львові, так і в Києві, не дають підстав вважати безпосередньою причиною спалаху захворюваності діяльність військового полігону.

У обласного бюджету на 2003 рік видатки для установ охорони здоров’я обласного підпорядкування передбачені в сумі 107 818,6 тис. грн., у тому числі за загальним фондом 105 735,0 тис. грн.. і спеціальним – 2 083,6 тис. грн. Обсяги видатків загального фонду бюджету збільшені проти бюджетних призначень — 2002 року на 18 780,6 тис. грн. і складають відповідно до планових призначень 2002 року – 121,6%, а до проведених видатків 2001 року – 130,5%.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...