Головна » Інше » Влада, громадськість та науковці Львівщини працюють над розробкою „Стратегії соціально-економічного розвитку Львівщини до 2011 року”

Влада, громадськість та науковці Львівщини працюють над розробкою „Стратегії соціально-економічного розвитку Львівщини до 2011 року”

27 жовтня у Львові відбувся „круглий стіл” на тему „Стратегія соціально-економічного розвитку Львівщини 2011”.

Стратегія повинна стати документом, який визначить довгостроковий комплексний план розвитку всіх сфер соціально-економічного життя Львівщини до 2011 року.

Робота над Стратегією проходитиме в два етапи — прийняття самого документу та його реалізація. Документ повинен бути затверджений до травня 2004 року, а реалізовуватись — до 2011р.

З ініціативою розроблення Стратегії виступила Конфедерація ділових кіл Львівщини, участь у виробленні Стратегії матимуть змогу взяти представники громадських організацій, асоціації, науковці, які були запрошені до участі у роботі „круглого столу”. За реалізацію Стратегії відповідатиме Львівська ОДА в особі її голови Олександра Сендеги.
Вироблення Стратегії відбуватиметься шляхом проведення круглих столів та громадських слухань.

При виробленні Стратегії повинна бути детально проаналізована структура Львівського регіону, — зазначив голова Конфедерації ділових кіл Львівщини Мирон Янків. Він повідомив також, що досвід розроблення подібної стратегії уже має Харківська область, а також Воєводство Великопольське (Польща). Харківщина уже знаходиться на етапі переговорів з Кабінетом Міністрів.

Як зазначив начальник головного управління промисловості, транспорту і зв’язку Львівської ОДА Ростислав Сорока, Стратегія повинна включати збереження біологічного розмаїття регіону, реформування комунальної інфраструктури, створення ефективного інвестиційного середовища підприємств, розвиток прикордонного співробітництва, розвиток туристичної індустрії. При цьому, в основу концепції Стратегії повинно бути покладено базовий розвиток промислових пріоритетів Львівщини.

Під час дискусії співробітник Інституту регіональних досліджень, доктор економічних наук Василь Кравців застеріг на необхідності більш чіткої назви основного документа, адже назва „Стратегія соціально-економічного розвитку Львівщини 2011” не враховує екологічного фактору. Необхідно також, на його думку, звернути увагу на нормативні акти, які визначають розвиток таких програм на загальноукраїнському рівні.

Регіональна громадська організація Конфедерація ділових кіл Львівщини створено у грудні 2002 року. Президентом Конфедерації ділових кіл Львівщини є екс-голова Львівської ОДА Мирон Янків. Конфедерацію створено з метою оптимізації співпраці влади і підприємницьких структур Львівщини, а також активізації підприємницького середовища як інструменту регіонального розвитку та вирішення соціальних проблем території.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...