Головна » Бізнес » Енергетика » Генпрокуратура вимагає від «Львівгазу» заплатити за експлуатацію газових мереж

Генпрокуратура вимагає від «Львівгазу» заплатити за експлуатацію газових мереж

Господарський суд Києва відкрив провадження за позовною заявою Генпрокуратури про визнання недійсними договорів про безоплатну експлуатацію газорозподільчих систем компанією «Львівгаз».

Про це повідомила «Українська правда» з посиланням на Єдиний держреєстр судових рішень.

Підготовче засідання у справі призначено на 25 квітня.

У своєму позові, поданому в інтересах держави в особі Фонду держмайна, Генпрокуратура просить суд визнати недійсним договір, укладений 29 листопада 2012 року між Міністерством енергетики та вугільної промисловості України та ПАТ «Львівгаз» про надання держмайна, яке використовується для забезпечення розподілу природного газу, що не підлягає приватизації, обліковується на балансі господарського товариства із газопостачання та газифікації і не може бути відокремлене від його основного виробництва. Також суд просять визнати недійсною додаткову угоду від 24 травня 2017.

Окрім того, з «Львівгазу» на користь держави просять стягнути 148 430 179,32 грн. збитків — доходу (орендної плати), який держава могла одержати у разі укладення договору оренди держмайна, що використовується товариством для забезпечення розподілу природного газу.

Подібні позови ГПУ подала щодо «Харківгаз» і «Волиньгаз».

«УП» нагадує, що у квітні 2015 року парламент прийняв Закон «Про ринок природного газу», яким заборонив віддавати газорозподільні системи, власником яких є держава, в користування на праві так званого господарського відання, тобто безкоштовно. Однак досі уряд відмовлявся виконувати норму закону і ГРС продовжували перебувати в безкошотовному використанні приватних облгазів.

x

Рекомендуємо

Електричні генератори у Львові

Компенсацію за придбані генератори отримали майже 400 львівських підприємців

За останніми даними, Львівська міська рада доклалась до придбання електрогенераторів для 377 ...