Головна » Інше » Податкова арештувала майно НПК „Галичина” у зв’язку з несплатою податків

Податкова арештувала майно НПК „Галичина” у зв’язку з несплатою податків

Податкова міліція наклала арешт на майно Дрогобицького нафтопереробного комплексу „Галичина” (Львівська область) у зв’язку зі звинуваченнями у несплаті підприємством податків.

Про це повідомив 30 квітня на прес-конференції у Києві заступник голови Державної податкової адміністрації, начальник слідчого управління Податкової міліції Микола Джига.

„Сьогодні слідство наклало арешт на все майно, яке є…, на сам завод. Вже описано на 39 млн. (гривень), накладено арешт… Це процедура непроста…, довготривала”, – сказав він.

Микола Джига, за інформацією „Українських новин”, підтвердив раніше заявлені ДПА звинувачення НПК „Галичина” у несплаті акцизного збору.

„Збитки (бюджету) 138 млн. гривень… Це наслідки злочинної схеми, коли через підставні підпільні підприємства переробляється нафта як давальницька сировина, і на продукцію не сплачується акцизний збір”, – сказав Джига.

Раніше Апеляційний господарський суд Львівської області підтвердив законність вимоги Державної податкової адміністрації до НПК „Галичина” про додаткову виплату близько 138 млн. грн. податків.

У жовтні 2002 року Податкова звинуватила НПК „Галичина” у несплаті акцизного збору на 180 млн. грн. за 2002 рік.

Крім цього, в січні 2003 р. податкова міліція порушила кримінальну справу проти посадових осіб НПК „Галичина” по факту ухилення від сплати акцизного збору на суму 104,9 млн. грн.

Підприємство намагалося через суди оскаржити вимоги про виплату цих податків, і йому вдалося через суди добитися зменшення суми претензій Податкової до 138 млн. грн. На початку березня представник „Галичини” повідомив, що прокуратура Дрогобича порушила кримінальну справу за фактом підробки підписів в акті виконаної в серпні 2002 р. перевірки підприємства.

Податкова відкинула можливість підробки підписів, заявивши, що вони справжні.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...