Головна » Інше » АМК дав дозвіл на створення ЗАТ „Львівський автомобільний завод” ЛАЗу і венгерським компаніям „Данкар Кфт” і „Фарма Маркет Кфт”

АМК дав дозвіл на створення ЗАТ „Львівський автомобільний завод” ЛАЗу і венгерським компаніям „Данкар Кфт” і „Фарма Маркет Кфт”

Антимонопольний комітет України дав дозвіл ВАТ „Львівський автобусний завод”, компаніям „Данкар Кфт” (Венгрія) і „Фарма Маркет Кфт” (Венгрія) на створення ЗАТ „Львівський автомобільний завод”, – повідомило інтернет-видання „Контекст”.

Основним видом діяльності заводу, як зазначено у повідомленні, буде виробництво автобусів, тролейбусів, вантажних і легкових автомобілів.

Нагадаємо, що 5 листопада 2002 року українські інформаційні агентства, посилаючись на прес-службу Антимонопольного комітету, поширили інформацію про те, що в Україні планується створення ЗАТ „Львівський автомобільний завод”. Дозвіл на його створення комітет надав київській компанії „Будтрансгаз”. Крім неї, співзасновниками ЗАТ виступили Львівський автобусний завод, його дочірнє підприємство „Реснянський виробничий комплекс” (Львівська область), компанії Eurotruck Technologies Limited та Benington Enterprises Limited.

З метою створення ЗАТ „Львівський автобусний завод” ЛАЗ збирався збільшити свій статутний фонд на 180 млн. грн., однак його акціонери не підтримали таку ініціативу правління.

Пізніше голова правління ЛАЗу Юрій Сорокін заявив, що автомобільний холдинг „Львівський автомобільний завод” буде створений незважаючи на відмову акціонерів збільшувати СФ компанії шляхом додаткової емісії акцій.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...