Головна » Інше » „Металургія” готує судові позови з вимогою повернути їй пакет акцій Жидачівського ЦПК

„Металургія” готує судові позови з вимогою повернути їй пакет акцій Жидачівського ЦПК

Український промислово-інвестиційний консорціум „Металургія” (Запоріжжя) готує позовні заяви з вимогою повернути у його власність пакет акцій ВАТ „Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат” (Львівська обл.), які були у нього незаконно відчужені, – повідомив виконавчий директор „Металургії” Олександр Андріанов.

„Готуються позовні заяви”, – сказав пан Андріанов.

За його словами, обсяг пакету, який консорціум збирається собі повернути, становить 15,326% статутного фонду ВАТ „ЖЦПК”.

Нічого більше Олександр Андріанов не повідомив, сказавши, що решта інформації містить комерційну або ж юридичну таємницю, і „Металургія” наразі не вважає за потрібне її оприлюднювати.

УПІК „Металургія” створений 2000 року Запорізьким заводом феросплавів, НВО ім.Фрунзе (Суми), Стахановським заводом феросплавів, Запорізьким електрометалургійним заводом „Дніпроспецсталь”, банком „БІГ-Енергія” та енергокомпанією „Полтаваобленерго”.

ВАТ „Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат” створений 1951 року, входить до складу концерну „Основа”, який об’єднує загалом 27 підприємств. Держпакетом акцій ЖЦПК управляє ДАХК „Укрпапірпром”. Підприємство є єдиним в Україні виробником газетного паперу і потенційно може забезпечити 60% потреб країни у цьому виді продукції (2002 року виробив 32 тис. тонн газетного паперу при потребі у 110-120 тис. тонн).

2002 року Жидачівський ЦПК збільшив на 6,5% – до 202 млн. грн. виробництво товарної продукції. Отримав 12,7 млн. грн. прибутку від виробництва і 3,2 млн. грн. чистого збитку.

Статутний фонд ВАТ „ЖЦПК” – 22 808,3 тис. гривень.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...