Головна » Інше » Львівські підприємці рекомендують міській раді переглянути розмір ставки орендної плати за оренду комунального майна у Львові

Львівські підприємці рекомендують міській раді переглянути розмір ставки орендної плати за оренду комунального майна у Львові

Асоціація роботодавців Львівщини від імені львівських підприємців вирішила звернутися до Львівської міськради з рекомендацією переглянути розмір ставки орендної плати за оренду комунального майна у м.Львові.

Про це журналістів сьогодні повідомив голова Асоціації Зеновій Бермес.

На думку підприємців, нині діючі ставки є занадто високими. Згідно з ухвалою міської ради „Про затвердження методики розрахунку орендної плати за користування майном територіальної громади м.Львова” №98 від 31 жовтня 2002 року ставки орендної плати встановлено у розмірах від 2% вартості орендованого майна — для громадських неприбуткових організацій інвалідів до 30% — для нічних клубів, казино та інших закладів грального бізнесу.

Для основної маси суб’єктів підприємницької діяльності розмір орендної плати становить 10-15% вартості орендованого об’єкту.

Бізнес у Львові, за словами Зеновія Бермеса, є не настільки прибутковим, щоби сплачувати такі суми.

Який розмір орендної ставки львівські підприємці вважають оптимальним, голова Асоціації роботодавців Львівщини не уточнив. Але зауважив, що у Києві максимальна річна ставка становить 5% вартості орендованого майна.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...