Головна » Інше » Прокуратура поновила перевірку „Світоча”

Прокуратура поновила перевірку „Світоча”

Прокуратура поновила перевірку Львівської кондитерської фабрики „Світоч”, повідомив сьогодні на прес-конференції керівник громадської приймальні народного депутата Юлії Тимошенко у Львові Микола Бойко.

Заступник керівника громадської приймальні Михайло Зінько розповів, що вони зверталися в СБУ та прокуратуру і спрямували до них матеріали на 71 аркуші, з яких, на його думку, випливало, що в діях керівництва „Світоча” є склад злочину.

За словами Михайла Зінька, після пікетування Шевченківського районного суду Львова та Прокуратури Львівської області, яке відбулося 10 жовтня, було відмовлено в порушенні кримінальних справ проти голови спостережної ради ЗАТ „Світоч” Андрія Тавпаша за відсутністю складу злочину.

Він повідомив, що нещодавно з Прокуратури Львівської області надійшла відповідь, у якій, зокрема, було сказано: „З метою реальної перевірки фактів викладених у вашому зверненні постанова про відмову у порушенні кримінальної справи 12 листопада 2003 року у Прокуратурі області скасована, а всі матеріали спрямовані в Прокуратуру Шевченківського району міста для організації додаткової перевірки та прийняття законного рішення. Хід перевірки перебуває на контролі у прокуратурі області”.

За словами Миколи Бойка, Андрій Тавпаш обікрав львів?ян та „світочан” більше, ніж на 100 млн. грн. Тому, на його думку, керівник „Світоча” повинен відповісти за порушення.

10 жовтня понад 100 акціонерів ЗАТ „Світоч” та ЗАТ „Торг-сервіс-Україна” (структура, що утворилася після розподілу „Світоча”) пікетували приміщення Шевченківського районного суду Львова, а згодом і Прокуратуру Львівської області в знак протесту проти необ‘єктивного розслідування та розгляду справи про порушення на „Світочі”.

„Світоч” належить до найбільших виробників кондитерських виробів в Україні. Частка компанії на вітчизняному ринку шоколадних виробів становить близько 10%. Контрольним пакетом акцій „Світоча” володіє компанія Nestle. На сьогодні ЗАТ „Львівська кондитерська фірма „Світоч” випускає 138 видів кондитерської продукції.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...