Головна » Інше » Перевірити бізнесмена в Україні можуть 47 установ

Перевірити бізнесмена в Україні можуть 47 установ

Повноваження на здійснення перевірки діяльності бізнесмена в Україні мають 47 установ, повідомив провідний спеціаліст факультету економічної безпеки Європейського університету Олег Івченко на тренінг-семінарі „Захист персони керівника від загроз, які виникають в процесі спілкування з фіскальними та правоохоронними органами України” у Львові 27 листопада.

Олег Івченко, який є також головою Конгресу приватних роботодавців і консультантом комітетів ВР України, пояснив, що постійний тиск на підприємців з боку перевіряльників зумовлений українським законодавством. У держбюджеті є спеціальна стаття „Надходження від штрафів”. Держава стимулює перевіряльника до збирання штрафів, залишаючи йому 30% від суми штрафу.

Той факт, що в Україні нараховується 0,7 млн. працівників МВС, 0,3 млн. — правових органів та ще понад 1,5 млн. військовослужбовців, на думку О.Івченка, свідчить про те, що Україна є „поліційною державою”.

На запитання кореспондента, якої думки Олег Івченко щодо активізації перевірок з боку ДПА у Львівській області, він відповів, що це насамперед „заробляння грошей на вибори”.

Тренінг-семінар „Захист персони керівника від загроз…” організовувався клубом інтелектуально-творчої ініціативи „Династія”.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...