Головна » Інше » Львівська область готова до весняно-польових робіт на 76%

Львівська область готова до весняно-польових робіт на 76%

„Станом на сьогоднішній день Львівщина готова до весняно-польових робіт на 76%”, – повідомив 25 лютого на прес-конференції голова Львівської ОДА Мирон Янків.

У січні 2003 року головою Львівської ОДА вперше за історію її діяльності було підписано розпорядження про підготовку до весняно-польових робіт в області.

Найбільше побоювання Мирон Янків висловив з приводу готовності техніки. „Парк сільськогосподарської техніки у нас вже застарів, а коштів на придбання нової — поки що немає”, – відзначив він.

Іншою проблемою для підготовки весняно-польових робіт, за словами М.Янківа, є закупівля палива для с/г техніки, оскільки саме в період осінніх або весняних польових робіт ціна на паливо найбільш висока.

Голова ОДА повідомив, що уже проведено переговори з представниками НПК „Галичина” про закупівлю палива за помірними цінами. Зробити це за домовленістю потрібно якнайшвидше.

Мирон Янків зазначив, що посіви озимини на Львівщині не так потерпіли, як в інших областях України. „У нас втрачено тільки 9% озимини, тому весною вдасться уникнути значних пересівів полів”, — сказав він.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...