Головна » Інше » УА Втормет звернулась до М.Янківа з проханням вирішити питання з відновленням нормальної роботи ТОВ “Дністер”

УА Втормет звернулась до М.Янківа з проханням вирішити питання з відновленням нормальної роботи ТОВ “Дністер”

Президент Української асоціації вторинних металів (УА Втормет) Валентин Куліченко звернувся 24 лютого до голови Львівської облдержадміністрації Мирона Янківа з проханням вирішити питання про відновлення нормальної виробничої діяльності львівського оператора ринку металобрухту ТОВ „Компанія Дністер”.

Про це повідомив голова правління компанії „Дністер” Володимир Караїм.

„Звертаємось з проханням якнайшвидше вирішити питання щодо відновлення нормальної виробничої діяльності ТОВ „Компанія Дністер”, – сказано у проханні президента УА Втормет.

Валентин Куліченко зазначає у проханні, що „Дністер”, який є членом УА Втормет, „тривалий час працює без будь-яких претензій щодо дотримання ліцензійних умов діяльності”. На його думку, конфліктна ситуація між компанією і податковими службами „зумовлена упередженим відношенням регіональної податкової адміністрації”.

В.Куліченко звертає увагу голови Львівської ОДА на те, що ТОВ „Компанія Дністер” постачає металобрухт вітчизняним металургійним підприємствам. „Ситуація із забезпеченням металургів сировиною в січні поточного року катастрофічно незадовільна, – пише пан Куліченко, – знаходиться під контролем Кабінету Міністрів і Президента України, тому будь-які перепони щодо поставок металобрухту тільки загострюють її”.

Як зазначив Володимир Караїм, аналогічне прохання УА Втормет надіслала й голові Державної податкової адміністрації України Юрію Кравченку.

Нагадаємо, що 21 лютого прес-центр ДПА у Львівській області заявив, що події довкола ВАТ „Львівський завод „Автонавантажувач” є провокацією, спрямованою на підбурювання громадськості проти дій податківців, а також, що відповідальний за санацію підприємства Любомир Лепех неправильно проводить його санацію.

20 лютого асоціація „Львівметалобрухт” звернулася до депутатів Львівської облради зі скаргою на дії податківців щодо ТОВ „Компанія Дністер”.

19 лютого виконавчий директор регіональної асоціації „Львівметалобрухт” заявила, що податкова міліція ДПІ м.Львова неправомірно блокує роботу ТОВ „Компанія Дністер”, яка, згідно з біржовою угодою, здійснює утилізацію металобрухту на ВАТ „Львівський завод „Автонавантажувач”.

З 10 лютого цього року податкова міліція ДПІ м.Львова утримує транспорт ТОВ „Компанія Дністер” на території ВАТ „Львівський завод „Автонавантажувач” (ВАТ „ЛЗА”), посилаючись на ухвалу Господарського суду Львівської області від 21 лютого 2002 року про накладення арешту на все майно ВАТ „ЛЗА” та з метою запобігання безконтрольного вивезення металобрухту і захисту інтересів кредиторів.

ВАТ „Львівський завод „Автонавантажувач” з 1 вересня 2001 року оголошений банкротом. Ініціатором банкротства виступила НАЕК „Енергоатом”. На сьогодні підприємство перебуває у процесі санації.

Кредиторська заборгованість підприємства складає понад 16 млн. грн., з яких 2,7 млн. грн. – заборгованість перед бюджетом.

До Комітету кредиторів ВАТ „ЛЗА” входять компанії „Інтерпромгаз”, „Брінфорд”, „Львівводоканал”, ДПА у Львівській області, Пенсійний фонд, ЗАТ „Автонавантажувач”.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...