Головна » Інше » Львівська область і Підкарпатське воєводство створюють локальний Єврорегіон “Сян”

Львівська область і Підкарпатське воєводство створюють локальний Єврорегіон “Сян”

Львівська область і Підкарпатське воєводство (Польща) працюють зараз над створенням локального єврорегіону під умовною назвою „Сян”, – повідомив начальник Головного управління зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної діяльності та іноземних інвестицій Львівської облдержадміністрації Віктор Борщевський.

„Є ідея створити з польським Підкарпатським воєводством і Львівською областю локальний єврорегіон, який би дозволяв вирішувати локальні цілі двох територій”, – сказав він.

В рамках нового єврорегіону, за словами Віктора Борщевського, планується вирішувати низку проблем, в тому числі ті, що пов’язані з транспортною і прикордонною інфраструктурою, екологією і розвитку бізнесу.

В.Борщевський зазначив, що зацікавлення створенням „Сяну” висловлює як українська, так і польська сторона. „Робоча група під моїм керівництвом вивчила доцільність створення цього єврорегіону і прийшла до однозначного висновку, що такий єврорегіон потрібний, він буде вирішувати ті задачі, які „Карпатський Єврорегіон” про не покликаний вирішувати в силу свого статусу. Підкарпатське воєводство також задекларувало своє бажання створити якесь регіональне міждержавне утворення, яке би мало спільні інтереси і вирішувало спільні проблеми”, – сказав він.

Начальник Головного управління зовнішніх зносин повідомив, що у березні цього року планується створити спільну українсько-польську робочу групу, яка має продовжити роботу над створенням „Сяну”.

Львівська область на сьогодні є учасницею двох єврорегіонів – „Карпатського Єврорегіону” і Єврорегіону „Буг”.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...