Головна » Бізнес » Медіа » Правоохоронці проводять обшук в офісі медіа-холдингу ZIK (оновлено)

Правоохоронці проводять обшук в офісі медіа-холдингу ZIK (оновлено)

Сьогодні, 6 вересня, в офіс інформагентства та телеканалу ZIK, що входять до однойменного медіа-холдингу бізнесмена Петра Димінського, прийшли з обшуком правоохоронці.

Про це повідомив сам ZIK.

«Причиною обшуків є нібито слідчі дії у рамках справи про смертельну ДТП за участі автомобіля, який належить інвестору ZIKу Петру Димінському, та яка сталася 18 серпня поблизу Львова», — зазначено у повідомленні.

Через обшуки робота телестудії та інформаційного агентства частково заблокована, зазначив генеральний директор медіа-холдингу Ігор Туркевич.

«Це вже виходить за межі й інакше, як рейдерським захопленням, названо бути не може. Робота телестудії та інформаційного агентства частково заблокована. У діях правоохоронців відсутня будь-яка логіка. Це просто політичне замовлення Авакова і Ко. Я не здивуюся, якщо наші глядачі завтра увімкнуть ZIK і нічого не побачать, мовляв у зв’язку із ДТП мовлення каналу призупинено», — сказав він.

ZIK зауважив, що Димінський був в офісі на вул. Вороного, 3, де знаходиться медіа-холдинг, лише один раз — вісім років тому під час урочистого відкриття прес-центру ІА ZIK.

Поліція проводить обшук офісу ZIK

У дворі будинку, в якому знаходиться офіс ZIKу, видно поліцейських в повній екіпіровці. Фото: ZIK

(Оновлено о 20:03) Речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко, коментуючи “Українській правді” заяву ZIKу, запевнив, що у середу правоохоронці обшуки в офісах медіакомпаній не здійснювали. «Згідно з ухвалами суду, проходять обшуки у декількох офісах та домоволодіннях компаній для встановлення істини у кримінальному провадженні за фактом ДТП. При цьому в жодних офісах медіакомпаній обшуки сьогодні не проводилися і на роботу жодних медіа технологічно, ані в будь-який інший спосіб, все це вплинути не могло», — сказав він.

«Тому заява гендиректора медіахолдингу ZIK про якісь рейдерські захоплення чи політичні замовлення, чи призупинення мовлення телеканалу є спекуляцією та не відповідають дійсності», — додав Шевченко.

x

Рекомендуємо

Львівське радіо

Депутати прийняли програму підтримки «Львівського радіо»

Львівська міськрада на засіданні сесії у вівторок, 6 грудня, погодила Програму організації ...