Головна » Інше » У центрі Дрогобича буде обмежено ринкову торгівлю

У центрі Дрогобича буде обмежено ринкову торгівлю

Департамент економіки та підприємництва Дрогобицької міської ради розробив концепцію розвитку ринкової торгівлі, якою передбачено обмежити ринкову торгівлю у центрі міста, — повідомив міський голова Дрогобича Михайло Лужецький.

Планується провести громадські слухання, оскільки торгівля у центрі міста є однією з найбільших проблем Дрогобича — ринок у центрі міста вже давно переріс свої межі.

Підприємство „Матадор” вже розпочало спорудження на вулиці Пилипа Орлика у Дрогобичі великого торгового комплексу на 500 торгових місць. „Це буде щось на зразок ринку „Південний” у Львові”, — повідомив Михайло Лужецький.

Водночас на вулиці Самбірській планується спорудити новий комунальний ринок, куди буде перенесено значну частину торгівлі із центрального ринку. Спорудження нового ринку здійснюватиметься за рахунок прибутків ринку, який знаходиться в центрі міста та перебуває у комунальній власності. Разом з тим Михайло Лужецький не виключив варіанту, якщо тих коштів не вистачатиме, залучення приватних інвесторів. „У будь-якому разі не менше 50% нового ринку залишиться у комунальній власності”, — говорить Михайло Лужецький.

Протягом 2002 року до бюджету Дрогобича за рахунок ринкового збору надійшло 400 000 грн.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...