Головна » Інше » Прокуратура ініціювала юридичну ліквідацію Федерації вільних профспілок Львівської залізниці

Прокуратура ініціювала юридичну ліквідацію Федерації вільних профспілок Львівської залізниці

Прокурор Львівської області Богдан Ринажевський звернувся з позовною заявою (із додатками на 105 аркушах) в господарський суд Львівської області, в якій просить „постановити рішення: визнати недійсним видане Львівським обласним управлінням юстиції Свідоцтво від 07.04.2000 року за № 749 про реєстрацію Федерації вільних профспілок Львівської залізниці з моменту його видання, скасувати її державну реєстрацію та виключити ФВПЛЗ з Реєстру об’єднань громадян”, — повідомив голова ФВПЛЗ Тарас Макар.
У грудні 2002 року активісти Федерації вільних профспілок Львівської залізниці пікетували Міністерство транспорту України та управління Укрзалізниці, вимагаючи звільнити з посади начальника Львівської залізниці Богдана Піха та усунути порушення трудового законодавства і законодавства про профспілки на Львівській залізниці.

Перед тим ФВПЛЗ у зв’язку із порушеннями законодавства про працю, про колективні договори і угоди звернулася до генерального директора Укрзалізниці та міністра транспорту України Георгія Кирпи з вимогою про розірвання трудового договору із начальником Львівської залізниці Богданом Піхом на підставі ст. 45, п. 9 ст. 247 КЗпП та ст. 33, п. 9 ст. 40, ст. 46 Закону України “Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності”.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...