Головна » Інше » ВАСУ ухвалив рішення стосовно спору між “Укрпапірпромом” та “Дунапак-Україна”

ВАСУ ухвалив рішення стосовно спору між “Укрпапірпромом” та “Дунапак-Україна”

Вищий Арбітражний суд України ухвалив рішення стосовно господарського спору між Державною акціонерною холдинговою компанією „Укрпапірпром” і ТзОВ „Дунапак-Україна”, – повідомив президент концерну „Основа” Сергій Рубан.

Пан Рубан зазначив, що про це йому стало відомо від юристів адвокатської компанії „В.І.М.”, яка представляє в суді інтереси УДАХК „Укрпапірпром”. „Рішення на папері ще не маю на руках”, – сказав він.

„Зі слів юристів нам відомо, що Вищий Арбітражний суд розглянувши цю непросту справу (нагадаю, що це вже третій суд по данному питанню: в першому розгляді справу було вирішено на користь „Укрпапірпрому”, а в другому – на користь „Дунапак-Україна”) скасував всі попередні рішення та направив її на повторний розгляд у Господарський суд міста Львова”, – повідомив С. Рубан.

Він підкреслив, що сторонами судового спору є лише „Укрпапірпром” і „Дунапак-Україна”. Ані Жидачівський ЦПК, ані концерн „Основа”, за його словами, участі у ньому не беруть.

„Компанія „Укрпапірпром” позивається до товариства „Дунапак”, відстоюючи інтереси комбінату, державна частка якого передана їй в управління”, – сказав президент „Основи”.

Сергій Рубан наголосив, що концерн „Основа” не проти роботи „Дунапак-Україна”, однак, вважає він, досі це підприємство вело „нездорову конкуренцію” із Жидачівським ЦПК.

Спір між ДАХК „Укрпапірпром” та ТзОВ „Дунапак-Україна” триває з травня 2002 року. „Укрпапірпром” наполягає на тому, що створення спільного українсько-угорського підприємства „Дунапак-Україна” та передача до його статутного фонду майна ЖЦПК відбулося із порушенням процесуальних норм. „Дунапак-Україна” це спростовує, заявляючи, що таке звинувачення є безпідставним і спрямованим на знищення підприємства як потенційного конкурента Жидачівського ЦПК.

ВАТ „Жидачівський целлюлозно-паперовий комбінат” створений 1951 року. Підприємство є єдиним в Україні виробником газетного паперу. Його частка на українському ринку цього виду продукції складає біля 30%. Жидачівський ЦПК входить до складу концерну „Основа”.

ТзОВ „Дунапак-Україна” було створене 3 грудня 1998 року на базі цеху технічних паперів Жидачівського целюлозно-паперового комбінату. Власником підприємства є угорська фірма Dunapack Paper & Packaging Ltd.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...