Головна » Інше » До 1 січня 2006 року функціонування львівського міського сміттєзвалища повинно бути припинено

До 1 січня 2006 року функціонування львівського міського сміттєзвалища повинно бути припинено

„Львівська обласна рада вже давненько ухвалила рішення про припинення до 1 січня 2006 року функціонування Львівського міського сміттєзвалища, на яке щороку звозиться понад 1 млн. м. куб. твердих побутових відходів”, — повідомив 31 січня на засіданні Львівського прес-клубу реформ на тему „Наймасовіший продукт людства – сміття: ефективні способи утилізації” начальник державного управління екології та природних ресурсів у Львівській області Стефан Татух.

Сміттєзвалище, яке знаходиться поблизу села Грибовичі, що під Львовом, після припинення свого функціонування буде рекультивуватися.

Стефан Татух відзначив, що за останній час сміття стало вивозитися більше. Це він пояснив підвищенням рівня життя та появою збільшення попиту на товар, який випускається у пластмасовій тарі (наприклад, пляшки від напоїв). Таке сміття, за словами Стефана Татуха, розкладається біля трьохсот років, тому його потрібно обов’язково переробляти.

Стефан Татух повідомив про те, що Львівською облдержадміністрацією спільно з угорськими підприємствами „Матра” та „МагаЕко” розробляється проект побудови у Львівській області спеціального утилізатору для біологічних відходів.

На засіданні торкнулися питання будівництва поблизу села Межиріччя (кілька кілометрів від Червонограда) сміттєпереробного заводу. Програму будівництва цього заводу розробила Червоноградська міська рада. Як повідомила юрисконсульт Центру громадської адвокатури Софія Ванькович, на будівництво сміттєпереробного заводу Кабінет міністрів України планує виділити 5 млн. грн., а саме будівництво завершиться у 2005 році.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...