Головна » Інше » Розкрито ряд схем мінімізації податкових платежів та ухилення від оподаткування цукрових заводів – С.Медведчук

Розкрито ряд схем мінімізації податкових платежів та ухилення від оподаткування цукрових заводів – С.Медведчук

Податківцями Львівщини у ході операції „Цукор 2002” розкрито ряд схем мінімізації податкових платежів та ухилення від оподаткування цукрових заводів. В результаті обсяги платежів до Державного бюджету цукровими заводами зросли в порівнянні з відповідним періодом 2001 року втричі, — повідомив 30 січня на прес-конференції голова ДПА у Львівській області Сергій Медведчук.

Так, на одному з підприємств цукрової промисловості донараховано 23.8 млн. грн. податків і зборів. Порушено кримінальну справу, ведеться слідство.

На початок 2003 року податкова заборгованість склала 747 млн. грн. Підрозділами податкової міліції області протягом 2002 року стягнуто до бюджету 16 млн. грн. Працівниками управління виявлено 441 злочин, порушено 358 кримінальних справ, у тому числі 11 — на суму більше 1 млн. грн. грн.

Розслідуються кримінальні справи стосовно компанії „Орлан Транс”, „Кредит Банк Україна”, ТзОВ „Феррон”, СП ТЗОВ „Куна”, ПП „Львів Контракт” та стосовно 11 підприємств, створених Олександром Свістуновим, які займаються конвертацією коштів, — наголосив Сергій Медведчук.

Працівниками ДПА у Львівській області ведеться перевірка підрозділів компанії „Орлан Транс”, що знаходяться у Львові: зафіксовано порушення на суму понад 2 млн. грн. Аналогічна ситуація простежується з ТзОВ „Орлан Транс Груп” у м. Києві. Після завершення слідства, сподівається Сергій Медведчук, обвинувачені посадові особи будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

22 січня минулого року порушено кримінальну справу стосовно АТ „ЗУКБ” („Кредит Банк (Україна)”), розслідування якої ще не завершено. За словами Сергія Медведчука, підприємство навмисно затягує слідство, надаючи документи вибірково „…ті, які можна”. „Також, не завершено розслідування кримінальної справи стосовно НПК „Галичина”: з 218 млн. грн. суд визнав несплату підприємством акцизного збору у сумі 39 млн. грн.

Голова ДПА у Львівській області вкотре спростував чутки стосовно зміни своєї посади: „Я особисто сам нікуди не збираюся”, — зазначив Сергій Медведчук.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...