Головна » Інше » З 1 вересня у Львові подорожчає електротранспорт

З 1 вересня у Львові подорожчає електротранспорт

З 1 вересня вартість проїзду у трамваях і тролейбусах у Львові зросте на 50%. Рішення про підвищення тарифів на проїзд в електротранспорті прийняв виконавчий комітет Львівської міськради сьогодні, 30 серпня.

Таким чином, з початку осені квиток загального користування коштуватиме 3 гривні, пільговий — 1,5 гривні.

«Економічно обґрунтована ціна в електротранспорті Львова на сьогодні становить 3,70 грн., при цій ціні підприємство було б беззбитковим. Прийнятий тариф у 3 грн. тому, що ми розуміємо фінансовий стан і платоспроможність населення», — прокоментував рішення заступник міського голови Львова з питань ЖКГ Сергій Бабак.

За його словами, збитки «Львівелектротрансу» у 2015 році склали 51 млн грн., у 2016 р. — 61 млн грн., а в 2017-му, як прогнозується, складуть 78 млн грн. Підняття вартості проїзду не дозволить комунальному підприємству виборсатись з боргів, але воно принаймні заробить додатково 8 млн грн.

Упродовж перших десяти днів вересня власники старих квитків зможуть обміняти їх на нові, але вже за новою ціною (три квитки по 2 грн. — на два квитки по 3 грн.).

При цьому в міськраді наразі не узгодили питання щодо вартості місячних абонементних карток на проїзд в електротранспорті, тому у вересні їх можна буде купити за старою ціною — 100 грн.

Подорожчання електротранспорту може спричинити зростання цін на проїзд і в автобусах та маршрутках. Приватні перевізники уже передали на розгляд міської ради свої обґрунтування підвищення ціни.

Тарифи на проїзд в електротранспорті у Львові не змінювали з 2014 року.

x

Рекомендуємо

Євроколія

Міністр оголосив, коли стартує будівництво євроколії до Львова

Будівництво колії європейського зразка від держкордону з Польщею до Львова планується розпочати ...