Головна » Інше » Найближчим часом зацікавлені сторони подадуть свої пропозиції щодо виконання наказу Мінпаливенерго про реорганізацію “Львіввугілля” – Ігор Чудійович

Найближчим часом зацікавлені сторони подадуть свої пропозиції щодо виконання наказу Мінпаливенерго про реорганізацію “Львіввугілля” – Ігор Чудійович

Міський голова Червонограду Ігор Чудійович 25 грудня повідомив, що на нараді, яка відбулася 23 грудня за участю голови Львівської ОДА Мирона Янківа з приводу реорганізації ДХК „Львіввугілля” у ДАК „Львіввугілля”, було досягнуто домовленість про те, що найближчим часом всі зацікавлені сторони подадуть свої пропозиції щодо виконання наказу Мінпаливенерго.

Ігор Чудійович зазначив, що, на його думку, документ про реорганізацію — „це не ринковий документ, це є жорстка централізація”. Реорганізація містить багато елементів від радянської структури виробничого об’єднання. З одного боку, шахти втрачають юридичний статус, це обмежує їхню ініціативу та самостійність. З іншого — такий крок дасть можливість втримати всі шахти на плаву. Отож з точки зору всього регіону не виключено, що на певному етапі реорганізація дасть позитив за рахунок перерозподілу коштів”, — зазначив Ігор Чудійович.

Створення єдиної виробничої структури ДАК „Львіввугілля” призведе до втрати Червоноградом значних обсягів виробництва, отож зменшиться доля міста в загальнообласному розподілі виробництва. Щодо податків, то Ігор Чудійович вважає, що Червоноград не повинен втратити від реорганізації. Адже підприємства повинні сплачувати податки по місту реєстрації, там, де розташовані їхні виробничі підрозділи. „Саме таку позицію ми будемо відстоювати перед керівництвом області”, — зазначив міський голова Червонограду.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...