Головна » Інше » ЖЦПК подав касаційну скаргу по “Дунапак-Україна” у Вищий арбітражний суд

ЖЦПК подав касаційну скаргу по “Дунапак-Україна” у Вищий арбітражний суд

Адвокати Жидачівського целюлозно-паперового комбінату подали касаційну скаргу у справі спільного українсько-угорського підприємства ТзОВ „Дунапак-Україна” (Жидачів, Львівська область) у Вищий арбітражний суд України, – повідомив директор „Дунапак-Україна” Михайло Титикало.

„Справа знаходиться на розгляді в касаційному суді”, – сказав він.

На його думку, об’єктивність рішення ВАСУ залежатиме від того, чи буде використаний адміністративний ресурс.

„Якщо ця компанія (Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат. – Контекст) використає свій адмінресурс, ми касаційний суд можемо програти”, – передбачив Михайло Титикало.

Він заявив, що в такому разі „Дунапак-Україна” подаватиме апеляцію у Верховний суд.

У травні 2002 року СП ТзОВ „Дунапак-Україна” оголосило про намір збудувати цех з виробництва мінігофротари, на що угорські інвестори компанії виділили 5 млн. євро.

ВАТ „Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат” виступив проти цього, зазначивши: якщо „Дунапак” розширить виробництво, з комбінату будуть звільнені понад 1000 працівників.

Питання про дозвіл СП „Дунапак-Україна” розширювати виробництво було поставлене на сесію Жидачівської міської ради. Жидачівська міськрада дала на це свою згоду.

Відтак Жидачівський ЦПК запросив перелік документів, на підставі яких був зареєстрований „Дунапак-Україна”. Нібито не виявивши серед переліку копії установчого договору ЖЦПК подав позов у Львівський Господарський суд, заявивши, що реєстрацію „Дунапак-Україна” треба вважати недійсною. Суд виніс рішення на користь ЖЦПК.

Після цього „Дунапак-Україна” подав на апеляцію і, довівши, що реєстрація СП відбулася згідно з чинним законодавством, виграв її.

Спільне українсько-угорське підприємство ТзОВ „Дунапак-Україна” створене 3 грудня 1998 року на базі цеху технічних паперів Жидачівського целюлозно-паперового комбінату.

Власником підприємства є угорська фірма Dunapack Papers & Packaging Ltd., яка є дочірньою структурою крупного світового виробника тари – австрійської компанії „Хамбургер”.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...