Головна » Інше » ДПА у Львівській області стверджує, що “Кредит Банк (Україна)” ухилявся від сплати податків

ДПА у Львівській області стверджує, що “Кредит Банк (Україна)” ухилявся від сплати податків

26 грудня ДПА у Львівській області поширила інформацію, у якій знову наголосила на тому, що АТ „Кредит Банк (Україна)” ухилявся від сплати податків.

„Перші тривожні симптоми щодо ухиляння „Кредит Банку Україна” від сплати податків проявилися ще у 2000 році, коли згідно з поданою банком податковою звітністю його збитки склали мільйон гривень. Не став винятком і наступний 2001 рік. Тоді збитки хоча і зменшилися, та все одно були суттєві. Звісно, така парадоксальна ситуація не могла не зацікавити податкові органи”, – сказано у повідомленні.

У ньому Львівська податкова підкреслює, що результати проведеної податківцями перевірки „Кредит Банку (Україна)” засвідчили, що банк з метою уникнути платежів з податку на прибуток вдавався до „хитромудрої схеми”, зокрема „сумнівних з точки зору діючого законодавства фінансовго-господарських операцій щодо створення страхових резервів банку з віднесенням їх на валові витрати”.

Задля прикладу ДПА у Львівській області наводить випадок, коли „Кредит Банк (Україна)” надавав кошти одній з київських фірм, де директор був пов’язаний з керівником київської філії банку договором авансування продажу валюти, причому не вимагаючи повернення кредитів. „Отож банкові не було повернути кілька мільйонів. А невдовзі одразу після підписання договору фірма була визнана банкрутом, а названа сума, зрозуміло, списана”, – наголошує податкова.

Далі, інформує вона, за генеральною угодою керівництвом Київської філії банку було передано у розпорядження іншій комерційній структурі все своє майно буцімто для інвестування в економіку України. Проте і у цьому випадку банк було елементарно „кинуто”: фірма спішно банкрутує, кошти, відповідно, не повертаються, а банк у свою чергу безболісно списує більше десятка мільйонів гривень. Коли ж було підраховано всі ці удавані збитки, а потім цілком правомірно донараховано відповідну суму несплаченого податку на прибуток, банкіри почали скаржитися.

Податкова висловлює сподівання, що за нібито виявлені грубі порушення податкового законодавства „Кредит Банк (Україна)” понесе відповідне покарання.

Вона повідомила, що за низку суттєвих порушень чинного законодавства матеріали на 35 клієнтів банку передано до органів дізнання з метою з’ясування причин зловживань, а проти 6 посадових осіб банку порушені кримінальні справи.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...