Головна » Інше » Генконсульство Російської Федерації у Львові знову може змінити адресу свого розташування

Генконсульство Російської Федерації у Львові знову може змінити адресу свого розташування

Львівська ОДА та Львівська міська рада зараз розглядають питання про розташування Генконсульства Російської Федерації в іншій будівлі, а не у будинку за адресою вул. Костя Левицького, 95, куди воно переїхало влітку 2002 року.

Про це йдеться у відповіді віце-прем’єр-міністра України Миколи Азарова на запит народного депутата України Андрія Шкіля щодо законності розташування Генконсульства РФ у теперішньому приміщенні.

У відповіді, зокрема, зазначається, що Генеральне консульство РФ 29 липня 2002 було розміщено у будинку по вул. Костя Левицького, 95, який належить об’єднанню співвласників будинків „Анна”. Це порушує вимоги українського законодавства з питань захисту інформації, оскільки нове приміщення генконсульства розташоване поблизу штабу Західного напряму Прикордонних військ України.

Питання про зміну розташування Генконсульство попередньо не погоджувало, а Міністерство закордонних справ України у серпні 2002 року звернуло увагу на невідповідність дій російської сторони вимогам конвенції про консульські зносини 1963 р. 20 листопада 2002 року Російська сторона висловила прохання надати можливість подальшого розташування генерального консульства за адресою вул. Костя Левицького, 95. Натомість російська сторона є готовою компенсувати витрати для додаткових заходів для захисту інформації.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...