Головна » Бізнес » Енергетика » У 2003 році в Добротворі почнуть будувати міні-ГЕС

У 2003 році в Добротворі почнуть будувати міні-ГЕС

З початку 2003 року у м. Добротвір (Львівська область) почнеться реалізація проекту з будівництва міні-ГЕС, яка вироблятиме дешеву електроенергію для забезпечення потреб Добротвірської ТЕС, Добротвора і Кам’янко-Бузького району.

Про це повідомив голова Львівської облдержадміністрації Мирон Янків 19 грудня у Добротворі на урочистостях з приводу Дня енергетика.

Урочистості проходили у Народному домі Добротвірської ТЕС. Почесними гостями на них були: голова Львівської ОДА Мирон Янків, заступник голови ЛОДА з питань паливно-енергетичного комплексу Ігор Маковецький, директор з економічних питань, заступник голови правління ВАТ „Західенерго” Андрій Борисенко, селищний голова Добротвора Василь Абраїмов, директор з комерційних питань ДХК „Львіввугілля” В’ячеслав Самохін, директор „Західвуглепостач” Мирон Хома, президент Замостської корпорації енергетичної (Польща) Кшиштоф Каліновський, віце-президент Замостської корпорації енергетичної Адам Камінський, віце-президент фірми „Зоман” (Польща) Януш Главацький та ін.

Голова Львівської ОДА відзначив роботу енергетиків „області в цілому і, зокрема, Добротвірської теплоелектростанції”. „Станція є однією з найстаріших в Україні, але стараннями працівників, стараннями інженерно-технічного персоналу повністю відремонтоване обладнання, і станція вийшла на повну проектну потужність”, – сказав він.

За словами Мирона Янківа, зараз Добротвірська ТЕС виробляє 500 МВт електроенергії. Він переконаний, що вона може генерувати навіть більше.

Голова відзначив, що для обласної влади результати діяльності Добротвірської ТЕС (ДТЕС) є важливими (виробництво електроенергії ДТЕС в енергобалансі області складає близько 60%). „І ми хочемо, щоб питома вага в енергобалансі електроенергії власного виробництва була ще більшою”, – наголосив він.