Головна » Інше » “Світоч” поки що не збирається виходити на європейський ринок

“Світоч” поки що не збирається виходити на європейський ринок

Львівська кондитерська фабрика „Світоч” поки що не планує виходити зі своєю продукцією на європейський ринок, – заявив 17 грудня на прес-конференції генеральний директор АТ „Світоч” Андрій Тавпаш.

„Не ставимо перед собою такого завдання”, – сказав він.

Андрій Тавпаш зазначив, що фірма отримує багато пропозицій стосовно поставок продукції на Захід, особливо після того, як отримала цього року І-ий рівень якості по стандарту Nestle. Проте „ми стримуємо цей процес”, сказав він.

Пояснив генеральний директор це тим, що своєю ціллю „Світоч” бачить наповнення українського ринку. „До тих пір, доки не наситимо вітчизняний ринок, не будемо виходити на Захід”, – запевнив він.

Як повідомив А.Тавпаш, нині фабрика експортує у невеликих кількостях свою продукцію у Молдову, Росію, країни Середньої Азії.

„Світоч” належить до найбільших виробників кондитерських виробів в Україні. Його частка на ринку складає 10%.

У 2001 році фабрика виробила 44 тис. тонн кондитерської продукції на загальну суму 355 млн. грн. (у 2000 р. – на 8% менше). Того ж року вона реалізувала продукції на суму 321 млн. грн.

За 11 місяців 2002 року „Світоч” перерахував до державного бюджету близько 36 млн. грн. податків, зборів, платежів у бюджетні і позабюджетні фонди.

Контрольним пакетом акцій „Світоча” володіє компанія Nestle.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...