Головна » Інше » Б.Матолича обрано головою правління Ради з туризму Карпатського регіону

Б.Матолича обрано головою правління Ради з туризму Карпатського регіону

10 грудня на засіданні правління Ради з туризму Карпатського регіону головою правління Ради було обрано заступника голови Львівської облдержадміністрації Богдана Матолича, а офіс Ради вирішено перенести з Івано-Франківська до Львова, – повідомив 12 грудня на прес-конференції Богдан Матолич.

„Галузь туризму у Львівській області принесла до бюджету тільки за цей рік уже 3,8 млн. гривень, це стільки ж, як у разом взятих Закарпатській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях. У Львівській області у сфері туризму задіяно 1587 осіб. Ця майже та ж сама кількість, які задіяні у двох разом – Івано-Франківській та Закарпатській областях. Через те, що у Львівській області сфера туризму має більший потенціал, було прийнято рішення перенести офіс до Львова”, – відзначив Богдан Матолич.

Відтепер правління Ради з туризму Карпатського регіону засідатиме, за словами Богдана Матолича, кожного другого вівторка місяця.

Серед іншого, Богдан Матолич відзначив, що цього року Львівщину відвідали щонайменше 26 тис. іноземних туристів. Кількість поляків та німців, котрі приїжджають на Львівщину у порівнянні з 2001 роком зросла у 5 разів.

За літній період 2002 року у санаторно-курортних закладах Львівської області оздоровлено 87 тис. дітей, що на 25 тис. більше, аніж влітку 2001 року. Загалом у Львівській області з початку 2002 року оздоровлено на санаторно-курортних базах 240 тис. людей. „Львівська область готова до зимового туристичного сезону, а в напрямках Тисовця та Славська – до лютого уже всі місця зайняті”, – зазначив Богдан Матолич.

У Львівській області зареєстровано близько 200 агроосель, які займають сільським туризмом. Пріоритетним завданням Львівської ОДА Богдан Матолич вважає провести повну інвентаризацію туристичних баз у Львівській області.

„За останніми підрахунками у Львівській області функціонує 97 суб’єктів підприємницької діяльності, які не звітуються, – зауважив Богдан Матолич, – але вони або належать до числа тіньових структур, або не можуть стати на ноги.

До складу Ради з туризму Карпатського регіону входять Львівська, Івано-Франківська, Закарпатська та Чернівецька області.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...