Головна » Інше » Kredyt Bank S.A. збільшив частку в СФ “Кредит Банку (Україна)” до 66,651%

Kredyt Bank S.A. збільшив частку в СФ “Кредит Банку (Україна)” до 66,651%

Kredyt Bank S.A. збільшив свою участь у зареєстрованому статутному фонді АТ „Кредит Банк (Україна)” на 14,298% – до 66,651%, – повідомили у „Кредит Банку (Україна)”.

„Відбулася консолідація у власності Kredyt Bank S.A. (Варшава) акцій зареєстрованих емісій АТ „Кредит Банк (Україна)” шляхом їх придбання у двох інших акціонерів банку”, – сказано у повідомленні.

У результаті консолідації польські компанії „БІФ-Сервіс” (колишній Банківський Інвестиційний Фонд) та „Кредит Трейд (колишній Банківський Торговий Дім) повністю перестали володіти пакетами акцій „Кредит Банку (Україна)”. „Всі права і обов’язки „БІФ-Сервіса” і „Кредит Трейда” як іноземних інвесторів-акціонерів АТ „Кредит Банк (Україна)” перейшли до Kredyt Bank S.A.”, – підкреслюється у повідомленні.

У ньому сказано, що операція консолідації була здійснена через українського ліцензійного торговця цінними паперами за номінальною вартістю акцій, зафіксованій у гривнях на час реєстрації емісій. Розрахунок між нерезидентами здійснений в іноземній валюті через розрахунковий рахунок українського торговця цінними паперами в українському банку. Вартість операції купівлі-продажу акцій в іноземній валюті відповідає ціні первинного розміщення акцій, що підтверджено раніше зареєстрованими „Інформаційними повідомленнями”. Перереєстрація права власності на акції відбулася у ліцензійного українського зберігача цінних паперів без оберту акцій „Кредит Банку (Україна)” за межами України.

Досі компанії „БІФ-Сервіс” (Варшава, Польща) належало 13,051% акцій АТ „Кредит Банк (Україна)”. Компанії „Кредит Трейд” (Варшава, Польща) належало 1,247% акцій банку.

До основних акціонерів „Кредит Банку (Україна)” належить Європейський банк реконструкції та розвитку, який володіє 28,249% акцій банку. 5,1% його акцій перебувають у власності українських акціонерів.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...