Головна » Інше » Львівський ЦУМ відкриється на початку лютого 2003 року

Львівський ЦУМ відкриється на початку лютого 2003 року

На початку лютого 2003 року Львівський ЦУМ відкриється для покупців, – повідомив голова правління ЗАТ „Львівський центральний універмаг” Богдан Шалай.

„Зовні зроблені роботи, зараз ведуться всередині”, – сказав він.

Богдан Шалай у цілому задоволений ходом робіт. Він зауважив, що через погодні умови, а також „через те, що будинок старий”, виникли деякі непередбачені на момент розробки проекту реконструкції універмагу ситуації. Зокрема, довелося провести укріплення сходів.

Відтермінування відкриття універмагу Б.Шалай пояснив також змінами у ремонтно-будівельних роботах: „Думали, що будемо приміняти традиційну систему опалення. Зараз пішли далі – будемо обігрівати приміщення теплим повіртрям через систему кондиціонування. Крім того, система електропостачання: ми переносимо з приміщення ЦУМу трансформаторну підстанцію”.

Багато часу займає і монтаж нової системи пожежогасіння.

У рамках реконструкції ЦУМу проводиться розширення торгівельних площ. „Пивниці хочемо використати під торгові приміщення”, – сказав Б.Шалай, додавши, що за рахунок цього торгівельні площі збільшаться на 700 кв. метрів.

Богдан Шалай зазначив, що попри все ЦУМ вкладеться у суму виділеного йому банківського кредиту.

Він наголосив, що у результаті реконструкції будуть створені комфортні умови для покупців.

Голова правління Львівського центрального універмагу ще раз підтвердив, що з моменту відкриття ЦУМ працюватиме під нового назвою – Тоговий комплекс „Магнус”.

Навесні цього року банк „Фінанси і Кредит” надав Львівському ЦУМу кредит у 750 тис. дол. Вони призначалися для проведення генеральної реконструкції будівлі універмагу і відновлення його фасаду. Позику банк надав у рамках кредитної лінії Міжнародного банку реконструкції та розвитку терміном на 3 роки під 9,36% річних у валюті.

Тоді ж голова правління ЗАТ „Львівський центральний універмаг” Богдан Шалай повідомив, що наслідком реконструкції стане створення „торгового центру європейського зразка”. Він також сказав, що універмагу планується повернути історичну назву – „Магнус”.

Генеральним підрядником реконструкції універмагу виступає фірма „Комфорт-Сервіс”. Усі роботи планувалося завершити до листопада.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...