Головна » Інше » Львівські залізничники подадуть на міністра транспорту Г.Кірпу до суду

Львівські залізничники подадуть на міністра транспорту Г.Кірпу до суду

Федерація вільних профспілок Львівської залізниці (ФВПЛЗ) збирається подати в суд на міністра транспорту України, генерального директора „Укрзалізниці” Георгія Кірпу за бездіяльність.

Про це заявив голова ФВПЛЗ Тарас Макар.

„Якщо не досягнемо по суду якогось рішення, будемо в Європейській суд подавати”, – додав він.

Цю заяву Т.Макар зробив після того, як повідомив, що 9 грудня до 100 працівників Львівської залізниці візьмут участь у пікетуванні Міністерства транспорту та управління „Укрзалізниці”, спрямованому на звільнення з посади начальника Львівської залізниці Богдана Піха та усунення порушень трудового законодавства про профспілки на Львівській залізниці.

6 листопада Федерація вільних профспілок Львівської залізниці провела прес-конференцію, на якій Тарас Макар повідомив, що ФВПЛЗ у зв’язку з грубими порушеннями законодавства про працю, про колективні договори і угоди звернулася до генерального директора „Укрзалізниці” та міністра транспорту України Георгія Кірпи з вимогою про розірвання трудового договору із начальником Львівської залізниці Богданом Піхом на підставі ст. 45, п.9 ст.247 КЗпП та ст.33, п.9 ст.40, ст.46 Закону України „Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності”. При цьому він зазначив, що діяльність Львівської залізниці спрямована на знищення вільних профспілок.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...