Головна » Інше » “Львівські авіалінії” вважають за доцільне, аби їхня територія була передана у розпорядження Пустомитівської райради

“Львівські авіалінії” вважають за доцільне, аби їхня територія була передана у розпорядження Пустомитівської райради

Державне авіаційне підприємство “Львівські авіалінії” збирається звернутися до уряду з проханням, аби земельні ділянки, на яких розташовані технічна та адміністративна зони підприємства, його злітно-посадкова смуга тощо, були на законодавчому рівні передані у розпорядження Пустомитівської районної ради Львівської області, – повідомив директор аеропорту ДАП “Львівські авіалінії” Микола Олексюк.

Такі зміни, за його словами, необхідно здійснити в рамках плану розвитку аеропорту „Львів”. Вони дозволять підприємству зменшити витрати по земельному податку, більш ефективно цільово використовувати земельні ділянки в інтересах аеропорту і збільшити привабливість залучення інвестицій для реконструкції аеропорту “Львів”.

Як зазначив Микола Олексюк, на сьогодні “Львівські авіалінії” використовують земельну ділянку площею 19,255 га (на ній розташовані технічна та адміністративна зони), яка належить Львівській міській раді і за яку підприємство сплачує великий земельний податок – 145,8 тис. грн. у рік. Підприємство також використовує 206 га землі (на ній розташовані злітно-посадкова смуга, рульожні доріжки і місця стоянок для літаків), яка перебуває у відомстві Міністерства оборони України, яке звільнене від земельного податку.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...