Головна » Інше » Мер Винників: Підприємства повинні сплачувати податки за місцем фактичного розташування

Мер Винників: Підприємства повинні сплачувати податки за місцем фактичного розташування

Міський голова Винників Володимир Квурт виступає за те, щоб підприємства в Україні сплачували податки за місцем фактичного розташування.

Про це він заявив в інтерв’ю інтернет-виданню «Дивись.інфо».

«Треба вирішити на державному рівні питання сплати податків за місцем фактичного розташування підприємства, а не за адресою реєстрації. Адже в цих податках лежить обслуговування інфраструктури, якою вони користуються», — сказав мер.

Квурт розповів, що на сьогодні низка підприємств, які де-факто знаходяться і здійснюють діяльність на території Винників, сплачують податки до Львова, який й без того за рахунок децентралізації та інших рішень значно збільшив свої надходження (загалом – майже у 1,5 разу), тоді як Винникам бракує коштів на реалізацію важливих інфраструктурних проектів.

Однак, навіть якби ці підприємства раптом почали сплачувати податки в місцевий бюджет, Винники, за словами Квурта, ненабагато більше б отримали.

Міський голова зазначив, що особливо сутужно Винникам стало після того, як внаслідок реформи з децентралізації місто повністю позбавили надходжень від податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Ще торік до міської казни надходило 25% цього податку. «Я вважаю, що для Винник і для багатьох міст в Україні зробили дуже погану послугу, забравши ПДФО. Це стосується т.зв. «малих міст», або міст районного значення. Вони розірвали зв’язок між мешканцем і місцевим бюджетом», — наголосив він.

Загальний фонд бюджету Винників, як уточнив мер, на сьогодні складає всього 13 млн. грн.

Читати повністю інтерв’ю Володимира Квурта на «Дивись.інфо»

Читайте також: 

Володимир Квурт: «Формування Львівської ОТГ — це договорняк між Садовим і Зеленським»

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...