Головна » Гроші » Як достаток львів’ян змінився за останній рік (інфографіка)
Жебрачка годує пса біля підземного переходу у Львові

Як достаток львів’ян змінився за останній рік (інфографіка)

74% мешканців Львова зізнались, що за останній рік вони стали біднішими.

Про це йдеться у масштабному дослідженні, яке провела соціологічна група «Рейтинг» у співпраці з дослідницьким центром IRI на замовлення уряду Канади.

Зокрема, значно погіршилось економічне становище у 26% львівських домогосподарств. 48% львів’ян зазначили, що за останній рік воно «дещо погіршилось».

Достаток 22% мешканців Львова за цей період ніяк не змінився. 1% опитаних повідомили, що їхнє економічне становище навіть «дещо поліпшилося».

Як змінилось економічне становище українських сімей за 12 місяців

Для порівняння, серед мешканців Івано-Франківська виявилось більше таких, які оцінили своє нинішнє економічне становище як таке, що покращилось порівняно з тим, що було рік тому. Зокрема, «дещо поліпшилось» воно у 5% франківчан, а в 1% воно «значно поліпшилось».

Загалом в Україні найбільш збіднілими себе вважають мешканці Миколаєва: 76% з них відповіли, що справи в них значно погіршилися, 18% — погіршилися незначно.

У мешканців Львова також запитали, на що їм витрачає грошей. Відповіді такі:

  • нам доводиться заощаджувати гроші на продуктах харчування — 4%;
  • у нас достатньо грошей на їжу, але нам доводиться заощаджувати або позичати гроші на придбання одягу і взуття — 12%;
  • у нас достатньо грошей на їжу і необхідний одяг та взуття, але нам доводиться заощаджувати або позичати гроші на інші покупки, такі як хороший костюм, мобільний телефон або пилосос — 43%;
  • у нас достатньо грошей на їжу, одяг, взуття та інші покупки, але нам доводиться заощаджувати або позичати гроші на купівлю більш дорогих речей (техніка) — 36%;
  • у нас достатньо грошей на їжу, одяг, взуття, дорогі покупки, але нам доводиться заощаджувати або позичати гроші на такі покупки, як автомобіль або квартира — 3%;
  • я можу купити будь-що в будь-який час — 1%;
  • важко відповісти — 3%.

Скачати дослідження «Всеукраїнське муніципальне опитування»

Опитування проводилося у всіх обласних центрах України (за винятком окупованих міст Сімферопольського, Криму і Донецькій і Луганській в Донбасі), а також в містах Маріуполь та Сєвєродонецьк в Донбасі, з 8 січня 20 лютого 2016 року. Вибірка склала 19200 респондентів у віці від 18 років і старше, що мають право голосу — 800 в кожному місті. Статистична похибка не перевищує +/- 3%.

Читайте також:

На чому львів’яни заробили мільйони у 2015 році

x

Рекомендуємо

Садовий назвав свою кандидатуру на посаду керівника НБУ

Андрій Садовий, у разі перемоги на президентських виборах, має намір просувати на ...