Головна » Виробництво » Профільна комісія Львівської облради підтримала ідею націоналізації ЛАЗу
Львівський автобусний завод

Профільна комісія Львівської облради підтримала ідею націоналізації ЛАЗу

Депутати Львівської обласної ради збираються ініціювати процес повернення Львівського автобусного заводу у державну власність.

Постійна комісія облради з питань будівництва, ЖКГ, енергоефективності, альтернативної енергетики, промисловості та інвестиційної політики на своєму засіданні вирішила підготувати та винести на розгляд сесії звернення до Президента України та міжфракційного депутатського об’єднання «Львівщина» у Верховній Раді з пропозицією прийняти закон, який дозволить націоналізувати підприємства, на яких власник припиняє виробництво.

Таке рішення комісія прийняла за пропозицією її голови, після того як розглянула лист громадської ради ветеранів ЛАЗу, в якому та підняла питання про необхідність повернути завод у державну власність.

«Це питання не нове, і, більше того, ЛАЗ — не єдине підприємство Львівщини, на якому припинене виробництво продукції. Це питання потребує законодавчого врегулювання», — висловився з цього приводу голова комісії Богдан Гагалюк.

Львівський автобусний завод заснований у 1945 році. У 2001 році понад 70% акцій підприємства придбало за 27 млн. гривень ТОВ «Сіл-Авто», яке пов’язують з російським бізнесменом Ігорем Чуркіним.

У березні 2013 року українські ЗМІ повідомили, що ЛАЗ припинив виробництво автобусів і тролейбусів.

Фото: svobodnijlemberg.blogspot.com

x

Рекомендуємо

БпЛА

Виробників БпЛА на Львівщині планують підтримувати з обласного бюджету

Виробники безпілотних літальних апаратів та інших товарів військового й подвійного призначення зможуть ...