Головна » Бізнес » Міністр повідомив, коли призначить нового гендиректора аеропорту «Львів»

Міністр повідомив, коли призначить нового гендиректора аеропорту «Львів»

Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський має намір протягом наступних двох тижнів визначитись із кандидатурою на посаду генерального директора Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького.

(Уточнення: Насправді це був не міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, а його перший заступник Володимир Шульмейстер. Суть повідомлення передана коректно, можете пересвідчитись у цьому, прочитавши стенограму пленарного засідання Верховної Ради.)

Про це він повідомив на засіданні Верховної Ради сьогодні, 13 лютого, передає кореспондент «Прибутку».

— Через два тижні буде призначено нового генерального директора, — сказав міністр.

Як відомо, 31 грудня 2014 року Мінінфраструктури оголосило конкурс на заміщення вакантної посади гендиректора Львівського аеропорту. 19 січня прийом заявок від кандидатів було завершено. Відтак надіслані резюме вивчала експертна група з представників компаній Talent Advisors, EBS, Deloitte, і найкращих, за її оцінками, кандидатів рекомендувала на розгляд міністра.

На сьогодні обов’язки гендиректора МА «Львів» виконує Ростислав Веселов.

Сьогодні ж львівський аеропорт поширив інформацію про результати роботи у 2014 році. У ньому наголошується на тому, що у минулому році він залучив три нові авіакомпанії — італійського лоукостера Meridiana Fly та українських перевізників «Дніпроавіа» та УРГА, завдяки чому були відкриті нові регулярні рейси до Дніпропетровська, Неаполя, відновлено сполучення з аеропортом Київ («Жуляни»).

Згідно з надісланим на адресу «Прибутку» прес-релізом, за минулий рік чистий прибуток підприємства зріс на 60% порівняно з 2013 роком, а також перевищив на 68% плановий показник на 2014 рік. «Даного ефекту вдалося досягти за рахунок реалізації низки комерційних проектів, підвищенню ефективності в сфері закупівель, оптимізації витрат, в тому числі викриттю корупційних схем та крадіжок пального», — зазначено у повідомленні.

Пасажиропотік львівського летовища у 2014 році склав 585,2 тис. осіб. Це на 15% менше, ніж за попередній рік, проте на підприємстві зауважили, що в цілому по авіаційній галузі України падіння пасажиропотоку склало 28%.

Читайте також:

Призначення нового керівника аеропорту «Львів» відкладається

x

Рекомендуємо

Підприємство зі Львова посіло одне з перших місць в рейтингу найуспішніших державних компаній України

Державне підприємство «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького» посіло 4-те місце в ...