Головна » Інше » Бізнес без помилок: Sugar CRM

Бізнес без помилок: Sugar CRM

Помиляються усі без винятку. І чим серйозніша посада, тим більша відповідальність падає на плечі. Втім, існує чимало способів вберегтися від фатальних помилок на роботі і заодно спокійно спати вночі. Один із таких – відома у всьому світі система Sugar CRM.

Лише у 2011 році більше 7 тисяч компаній використовували у своїй роботі цю систему. З плином часу можемо впевнено говорити, що ця кількість зросла у кілька разів. Уже 8 років програма доступна російською мовою. Відтак, спробуємо коротко розповісти про те, як працює Sugar CRM і чому вона необхідна вашому бізнесу.

Як показує практика, біля 50% клієнтів стають неприбутковими через неправильну взаємодію із ними. Sugar CRM, якщо просто і коротко, є комерційною системою, що дозволяє управляти взаємовідносинами між менеджерами та клієнтами, автоматизувати, а, отже, пришвидшити і покращити цей процес. Дана технологія побудови бізнесу володіє потужним функціоналом.

Зокрема, включає такі можливості, як: зручний електронний список усіх працівників компанії, загальний календар, планування задач, управління проектами, маркетингові кампанії, відслідковування помилок, усі укладені угоди, робота з електронкою, репозиторій (за допомогою якого можна завантажувати документи), усі потрібні контакти (в тому числі попередні), зустрічі та будь-якого роду описи та замітки, які впливають на співпрацю з клієнтом. І все це – лише за декілька секунд, лише кількома натисками мишки і, звісно, з посиленою системою безпеки.

Програму можна розвернути на більшості операційних систем, зокрема, на Linux, FreeBSD, Microsoft Windows, Solaris, Mac OS X. Одна із переваг системи – її легка установка, локалізація у порівнянні з аналогами. Ви з легкістю можете налаштувати модуль розширення та весь зовнішній вид.

Потужний IT-ресурс “Хабрахабр” свого часу тестував систему, відзначивши, що після її запровадження у компанії-тестера суттєво зросла оперативність обслуговування клієнтів. Основне – замовлення клієнтів у певній мірі перестали залежати від конкретного менеджера. Так, у випадку хвороби одного менеджера, проект без жодного упущення інформації переходив до іншого працівника, не створюючи проблем. Статистика дозволила краще розподілити завдання по менеджерах, а зручний органайзер не давав забути про важливі дедлайни та зустрічі.

Важливий момент: через велику кількість безкоштовних версій Sugar CRM уже кілька років програма поширюється під ліцензією GNU Affero General Public License версії 3.

Щоб все зробити правильно з самого початку користування Sugar CRM, Ви можете звернутися до фахівців, які не тільки встановлять програму, але і нададуть повну базу даних для неї. Таких на ринку багато, оскільки платформа дійсно корисна і популярна.