Головна » Бізнес » Між власниками видавництва «Кальварія» спалахнув конфлікт

Між власниками видавництва «Кальварія» спалахнув конфлікт

Анетту Антоненко звільнено з посади директора львівського видавництва «Кальварія».

Про це йдеться в офіційному повідомленні ТОВ «Кальварія», яке надійшло на e-mail «Прибутку».

«З 30.04.2014 Антоненко Анетта Леонідівна звільнена з посади директора ТОВ «Кальварія», — сказано у повідомленні.

До призначення нового керівника його обов’язки виконуватиме Петро Мацкевич, який є одним із засновників і мажоритарним власником «Кальварії».

Також «Кальварія» повідомила про зміну адреси свого сайту: відтепер він розташований за доменом calvaria.org.ua, а не calvaria.org.

Такі зміни є наслідком конфлікту, що виник між власниками видавництва. Петро Мацкевич, якому належить дві третини у статутному капіталі видавництва, звинуватив Анетту Антоненко ледь не у спробі рейдерського захоплення «Кальварії».

Він розповів, що Антоненко восени 2013 року зареєструвала ТОВ «Видавництво «Кальварія», назва якого збігається з назвою існуючого суб’єкта господарювання. Причому зареєстрована фірма-«тезка» за тією ж юридичною адресою, що й ТОВ «Кальварія».

«Таким чином пані Анетта Антоненко створила нове підприємство, яке є майже повним клоном реномованого видавництва з більш ніж двадцятилітньою історією… Створення підприємств-клонів є типовою технологічною схемою недобросовісної конкуренції, адже, окрім усього іншого, це дає можливості неправомірного використання чужої ділової репутації та досягнення неправомірних переваг у конкуренції», — зазначено у повідомленні «Кальварії».

Петро Мацкевич та Анетта Антоненко

Петро Мацкевич (зліва) та Анетта Антоненко (справа). У кожного своя “Кальварія”

Згідно з цим повідомленням, екс-директор видавництва також, ввівши в оману патентного повіреного, зареєструвала на себе новий знак для товарів та послуг, який «більш ніж на 80% збігається з тим, яким ТОВ «Кальварія» від 2000 року маркувала і досі маркує усі видані книжки, власний сайт, усі рекламні матеріали та використовувала і використовує його у своєму фірмовому стилі».

Переоформила вона на себе також і доменне ім’я calvaria.org, яке використовувалось видавництвом з 2002 року, інформує «Кальварія».

Дії Анетти Антоненко, як наголосили у видавництві, завадили процесу залучення інвестицій у розширення видавничого бізнесу.

Сама ж Анетта Антоненко на своїй сторінці у Facebook написала, що викладена Петром Мацкевичем версія конфлікту не відповідає дійсності. «Очікуйте на подальшу додаткову інформацію», — зазначила вона.

Коментар Анетти Антоненко на Фейсбуці

Пост Анетти Антоненко на Facebook

Станом на 19:30 год. 7 травня жодної додаткової інформації на її сторінці опубліковано не було.

У Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців на цей час справді містяться відомості про дві «Кальварії» — ТОВ «Кальварія» зі статутним капіталом 1080 грн., співзасновниками якого зазначені Петро Мацкевич та Анетта Антоненко, та ТОВ «Видавництво «Кальварія», одноосібним засновником якого є Анетта Антоненко. Статутний капітал цього товариства складає 10 000 грн.

Читайте також: Міліція влаштувала перевірку львівських видавництв

Фото: pravda.com.ua, calvaria.org, umoloda.kiev.ua

x

Рекомендуємо

Міські залізничні каси у Львові

У Львові відкриють книжковий магазин в колишніх залізничних касах

У мерії Львова обрали видавництво, яке отримає можливість створити книгарню у колишніх ...