Головна » Гроші » «Пес на ім’я Мані»: Книжка, яка навчить дитину заробляти гроші
Маленька дівчинка складає копійки в стопку

«Пес на ім’я Мані»: Книжка, яка навчить дитину заробляти гроші

Наступного разу на Миколая подаруйте своїй дитині разом з планшетом чи смартфоном (або замість них) книжку німецького бізнес-консультанта, бізнесмена Бодо Шефера «Пес на ім’я Мані, або Абетка грошей».

Вона дасть вашому сину чи доньці уявлення про гроші, про те, як їх заробити і правильно витрачати. Не випадково вона отримала рекомендацію від успішного львівського бізнесмена, співвласника мережі ресторанів «!Фест» Андрія Худо. «Усім небайдужим батькам радив би придбати книгу «Пес на ім’я Мані» Бодо Шефера. Це дуже цікава історія для дітей про те, як заробляти гроші і здійснювати свої мрії», — сказав він в в інтерв’ю «Інвестгазеті».

У творі розповідається про дівчинку Кіру, яка навчається фінансової грамотності у пса породи лабрадор з символічною кличкою Мані (англ. Money – Гроші). Мані — пес, що вміє говорити людською мовою, і добре розбирається у фінансових питаннях, бо до того, як потрапити до Кіри, жив у багатія.

Книжка орієнтована на дітей віком 9-12 років, але може бути корисною і для дорослого читача. У ній багато цитат, які так і просяться в статус на Facebook чи Вконтакте.

Ось деякі з них:

«Більшість людей не знають точно, чого вони хочуть. Вони знають лише, що хочуть більшого. Уяви собі життя у вигляді великої фірми, що торгує за каталогом. Якщо ти напишеш в таку фірму, що хочеш більшого, вона не надішле тобі нічого. І якщо ти попросиш, щоб тобі надіслали що-небудь «симпатичне», то теж нічого не отримаєш. Ось так і з нашими бажаннями. Ми повинні точно знати, чого хочемо»

*

«Потрібно робити, а не намагатись. Хто хоче спробувати, той готовий до невдачі. І в врешті-решт у нього нічого не виходить. Пробувати — це просто заздалегідь виправдовувати свої невдачі, заздалегідь пробачати їх. Не існує ніяких спроб. Або ти робиш щось, або не робиш»

*

«Заробляєш ти гроші чи ні, залежить насамперед від того, чи є у тебе хороші ідеї. І не від того, наскільки ти хороша. Це залежить від того, наскільки ти впевнена в собі»

*

«В першу чергу думай про те, як вирішити проблеми інших людей. Тоді ти зможеш заробляти багато грошей. І, по-друге, завжди зосереджуйся на тому, що ти знаєш, можеш і що в тебе є»

*

«Проблеми будуть завжди. Але, не зважаючи на це, ти повинна кожен день робити те, що важливо для твого майбутнього»

*

«Усі споживчі борги — дурні борги. Значно розумніше витрачати тільки ті гроші, які вдалося відкласти»

*

«Часто саме божевільних цілей досягнути виявляється легше, ніж нормальних, маленьких цілей»

*

«Якщо везіння — результат підготовки і роботи, то мені везе тим більше, чим більше я готуюсь і працюю»

*

«Гроші залишаються тільки у того, хто до цього готовий. А той, до кого вони потрапили незаконно, буде з грішми почуватися навіть гірше, ніж без них»

*

«Той, хто хоче, щоб у нього була більш щасливе і наповнене життя, повинен змінити самого себе. Гроші самі по собі цього не забезпечать. Вони нікого не роблять щасливим чи нещасним. Вони не хороші і не погані. Тільки коли гроші належать кому-небудь, вони здійснюють на власника хороший чи поганий вплив. І він використовує їх у хороших чи не дуже хороших цілях. Щаслива людина з грішми стане ще щасливішою. Песиміст, який зі всього робить проблему, з грошима отримає ще більше проблем»

*

«Світ відкриває всі двері перед тим, хто подолає в собі страх невдач»

*

«Успіх часто робить людину зарозумілою. Але якщо ти стаєш зарозумілою і зверхньою, то перестанеш вчитися. А хто припиняє вчитись, той перестає і зростати як особистість»

*

«Ціна цілком і повністю залежить від того, скільки люди готові за що-небудь заплатити»

*

«Не сумуй за тим, чого у тебе більше нема, а будь вдячна за той час, коли ти цим володіла»

*

«Розумна скромність — і треба виховувати цю якість — означає: краще один раз купити першосортний товар, ніж багато разів третьосортний; вона означає свободу від постійної жадоби придбання нового тільки тому, що змінився зовнішній вигляд чи упаковка продукту, хоча зміст і залишився по-суті колишнім. Якість життя забезпечується не накопиченням усе більшої кількості продуктів високих технологій, а, наприклад, завдяки тому, що людина знаходить час для спілкування з оточуючими, висловлення своїх почуттів, заняття творчою чи підприємницькою діяльністю»

Книжку можна знайти російською мовою в інтернеті. Українською мовою «Пес на ім’я Мані» вийшов друком в 2008 році у «Видавництві Старого Лева».

x

Рекомендуємо

Андрій Оністрат робить селфі з Андрієм Садовим

«Як я про$рав банк»: автобіографічна книга «біжучого банкіра» Андрія Оністрата — рецензія від Petro Chtyvo

«На сповідь книжка не тягне»