Головна » Гроші » Львів отримав 30 млн. євро на покращення теплопостачання

Львів отримав 30 млн. євро на покращення теплопостачання

КП «Львівтеплоенерго» та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) підписали сьогодні, 13 червня, угоду про надання кредиту у розмірі 20 млн. євро на покращення теплопостачання у місті. 

Позичку надають на 13 років під 5,5% річних. Відсоткова ставка згодом може бути зменшена, якщо кредитний рейтинг Львова зросте, зазначив предстаник ЄБРР Жан-Патрік Марке, повідомив кореспондент «Прибутку».

Підписання угоди відбулося в присутності міського голови Львова Андрія Садового.

Очікується, що 27 червня кредитну угоду підтримають депутати Львівської міської ради і, після тендерів, у 2014-2015 рр. відбудуться усі основні роботи з модернізації.

Окрім того, сьогодні ж у Львові підписали угоду про надання місту гранту в розмірі 10 млн. євро від Фонду Східноєвропейського партнерства по енергоефективності та екології (Е5Р). За ці кошти планують встановити індивідуальні теплові пункти.

Як зазначив мер Андрій Садовий, отримані мільйони дозволять підвищити якість надання послуг з постачання теплоенергії мешканцям. Зокрема, за рахунок зменшення витрат теплоенергії у мережах до 6-7% та підвищення надійності обладнання. Садовий повідомив, що є обладнання, яке експлуатується уже 60 років.

«Багато устаткування вже можна передавати до музею», — сказав він.

Перед підписанням угод перекладач головного менеджера Фонду Е5Р Андре Лунда обмовився, сказавши, що розмір гранту для Львова становить 10 мільярдів євро. Усі засміялися. «Ваші би слова та…», — вимовив мер Садовий.

x

Рекомендуємо

Горить електропідстанція у Львові

Майже всі електропідстанції у Львові та області знищено, — Садовий

Росіянам в результаті ракетних атак вдалося знищити майже всі електропідстанції у Львові ...