Головна » Бізнес » Секрети оцінки львівської нерухомості

Секрети оцінки львівської нерухомості

Заслужений експерт-оцінювач Ігор Гохберг — про критерії оцінювання майна та його вартість у Львові. 

Днями в інтернет-виданні «Новий Погляд» вийшло інтерв’ю з Ігорем Гохбергом — заслуженим експертом-оцінювачем, керівником представництва оцінювачів у Львівській області, директором ТзОВ «Гал-світ».

Повністю прочитати інтерв’ю можна на сайті видання, «Прибуток» же пропонує з нього декілька цікавих, на нашу думку, тез.

Комерційна нерухомість в центрі Львова коштує від 3 до 5 тисяч доларів за метр квадратний.

*

На ціну нежитлових приміщень у Львові впливає те, на якому поверсі вони розташовані. Так, за однією й тією ж адресою приміщення на першому поверсі може коштувати 50-60 тис. грн., тоді як на другому – не дорожче 16 тис. грн.

*

Перший поверх формує до 90% вартості об’єкта нерухомості в цілому, тому що саме на першому поверсі, як правило, відкривають магазини.

*

Нерухомість, що входить до першого львівського кільця, дорожча, ніж та, що розташована за його межами. Перше львівське кільце — це Оперний театр – вул. Городоцька – пам’ятник Іванові Франку – вул. Стефаника – вул. Дудаєва – просп. Шевченка – вул. Івана Франка – просп. Свободи.

*

Найдорожча нерухомість розташована не на площі Ринок, як може здатися, а на проспектах Свободи та Шевченка. Причому лівий бік просп. Шевченка (з боку прокуратури) вважається дешевшим, ніж правий, оскільки люди ходять більше саме по його правому боці.

*

Вулиці поділяють на прохідні і непрохідні. На непрохідних менше пішоходів, тож і комерційна нерухомість на таких вулицях коштує менше. Наприклад, до непрохідних належить розташована в центрі вулиця Мартовича.

Фото: stadion.lviv.ua
На проспекті Свободи у Львові найдорожча нерухомість


«Прибуток»

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...