Головна » Бізнес » Депутати прагнуть відібрати у власника універмаг на Шевській

Депутати прагнуть відібрати у власника універмаг на Шевській

Депутати Львівської міської ради вимагають повернути приміщення універмагу на вул. Шевській,1 у власність територіальної громади Львова. 

Про це йдеться у зверненні, який депутати адресували президенту, голові Верховної Ради, генпрокурору, голові СБ та міністру внутрішніх справ. Текст звернення зачитав сьогодні, 11 квітня, на засіданні сесії міськради депутат Маркіян Лопачак (фракція ВО «Свобода»), передає Zaxid.net.

На думку депутатів, продаж універмагу фірмі «Львівський універмаг «На ринку» відбувся за заниженою ціною, внаслідок чого міський бюджет недоотримав 30 мільйонів гривень.

У зверненні сказано, що, згідно з рішенням Господарського суду Львівської області від 21 січня 2013 р., ласий шматок нерухомості в самому центрі Львова, на площі Ринок, оцінили всього у 7,8 млн. грн. «Фактично один квадратний метр у центральній частині міста оцінили у 3,5 тис. грн. Водночас вартість не може бути меншою, ніж 20-24 тис. грн.», — зазначив депутат Лопачак.

Суперечка довкола універмагу на вул. Шевській триває з 2011 року. Спочатку нежитлові приміщення площею 1850 кв. м внесли до списку об’єктів на приватизацію шляхом викупу. Потім вилучили з нього. Відтак АТЗТ «Львівський універмаг «На ринку» через суд домоглося, щоб управління комунальної власності таки підписало з ним договір купівлі-продажу.

Фото: lviv.ridne.net

«Прибуток»

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...