Головна » Виробництво » ЛАЗ та «Іскра» вилетіли з реєстру великих платників податків

ЛАЗ та «Іскра» вилетіли з реєстру великих платників податків

Львівський автобусний завод, компанія «Іскра» (виробляє електролампочки), «Львівська пивоварня» та комунальне підприємство «Львівводоканал» позбулися статусу великих платників податків (ВПП). 

Про це повідомив Олександр Юристовський, начальник львівської спеціалізованої податкової інспекції по роботі з великими платниками податків, на прес-конференції сьогодні, 4 квітня.

Зокрема, пивоварня покинула реєстр через те, що втратила юридичну самостійність внаслідок входження до концерну «Славутич».

Водночас, за словами Юристовського, за останній рік до реєстру ВПП внесли п’ять інших підприємств, в тому числі представництва «Київстар» та МТС у Львівській області. Відтак реєстр назагал налічує 43 суб’єкта господарювання, на п’ять більше, ніж рік тому.

У п’ятірку найбільших платників податків входять: ТОВ «НВП «Гетьман» (у січні-березні 2013 р. перерахував до бюджетів усіх рівнів понад 156,7 млн. грн.), ДТГО «Львівська залізниця» (85,7 млн. грн.), ПрАТ «Львівський лікеро-горілчаний завод» (81 млн. грн.), ДП «Стрийський вагоноремонтний завод» (44,1 млн. грн.), ПАТ «Львівобленерго» (37 млн. грн.).

Лише двом з великих платників податків, зареєстрованих на Львівщині, повертають податок на додану вартість. Та ні одному з них — в автоматичному режимі, так як вони не не відповідають відповідним критеріям, зазначив податківець.

Підприємства набувають статусу великих платників податків, коли обсяг їхнього доходу за рік перевищує 500 млн. грн. або ж якщо загальна сума сплачених ними податків перевищує 12 млн. грн.

Статус ВПП, по ідеї, гарантує підприємству високоякісне обслуговування податковою службою на основі індивідуального підходу. За кожним великим платником податків податкова закріплює спеціаліста. Великий платник податків з-поміж іншого може розраховувати на першочергове отримання роз’яснень, довідок, консультацій, а також на те, що подання податкової звітності відбуватиметься в мінімальний час.

Олександр Юристовський очолив інспекцію по роботі з великими платниками податків у Львові 1 квітня 2013 року. До цього, з квітня 2012 року, обіймав посаду першого заступника начальника цієї ж інспекції.

«Прибуток»

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...