Головна » Інше » Владу на Львівщині назвали найбільш відкритою інвесторам

Владу на Львівщині назвали найбільш відкритою інвесторам

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) та Інститут економічних досліджень та політичних консультацій представили Рейтинг інвестиційної привабливості регіонів. До трійки найпривабливіших увійшли Харківська, Львівська і Донецька області. 

Аутсайдерами рейтингу стали Запорізька область, м. Севастополь та Чернівецька область.

При укладенні рейтингу враховувались «жорсткі» та «м’які» фактори, зазначає «Дело». До першої категорії входять природні й трудові ресурси, інноваційний потенціал, георгафічне розташування, споживчий і бізнес-сегмент, інфраструктура. До «м’яких» факторів експерти включили діловий клімат, правила та процедури, відкритість влади, діловий оптимізм, успішний досвід.

За «жорсткими» факторами перше місце зайняла Харківська область. Далі за нею йдуть Дніпропетровська, Донецька області, Київ і Львівська обл. В Харківській області — найкращі інфраструктура і трудові ресурси, а столиця визнана кращим регіоном щодо інноваційного потенціалу, споживчому і бізнес-сегменту.

За «м’якими» факторами найкращим регіоном визнали Львівську область. До п’ятірки також увійшли Харківська, Луганська, Закарпатська області та Крим.

У Харківській області — найкращий діловий клімат, у Закарпатській — ефективність держорганів. Адміністративні процедури інвестор проходить простіше за все у Житомирській області, де менше за все корупції. Прав власності дотримуються більш за все у Чернівецькій області. Влада більш за все відкрита інвесторам у Львівській області. Черкаська область посіла перше місце в категорії «податки і збори». А найвищий діловий оптимізм — у Криму.

Дослідження проводилося на замовлення «Укрнацпроекту», який очолює Владислав Каськів.

Раніше президент Віктор Янукович поставив завдання укласти рейтинг інвестпривабливості регіонів.

«Прибуток»

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...