Головна » Бізнес » Ресторан «Вежа крамарів» розсердив міську владу

Ресторан «Вежа крамарів» розсердив міську владу

Фото: about.lviv.ua
«Вежа крамарів»

У Львові сплив на поверхню черговий конфлікт міської влади із представниками ресторанного бізнесу. Сьогодні заступник мера Василь Косів заявив, що ресторан «Вежа крамарів», всупереч протестам міськради, заливає фундамент свого літнього майданчика бетоном. 

Майданчик, як і сам ресторан, працює щоліта вже чимало років на проспекті Свободи, під давнім оборонним муром та стіною костелу Єзуїтів XVII ст., першої пам’ятки барокової архітектури у Львові. Влітку 2012-го він, наприклад, приймав іноземних фанів, що приїхали до Львова на матчі Євро-2012.

Пан Косів повідомив, що міська влада не давала «Вежі крамарів» дозволу на будівництво стаціонарного об’єкта, проте бізнесмени отримали «добро» з Києва, з Міністерства культури України.

«Це — варварство: проти волі громади Львова, проти думки управління охорони історичного середовища Львівської міської ради є підписи чиновників з Києва, які дозволяють робити ці безчинства», — наголосив віце-мер.

«В нас немає зараз жодних юридичних підстав зупиняти тут будівництво, бо є всі погодження у власників. Але, якщо цей павільйон збудують, то важко це буде демонтувати», — додала Лілія Онищенко, начальник міського управління охорони історичного середовища. На її думку, літнє кафе псує історичний вигляд міста.

Водночас адміністратор ресторану «Вежа крамарів» Андрій Кіндзельський запевнив, що на майданчику лише мають намір замінити стару плитку, дах, а також кований паркан на дерев’яний. «Це буде їдальня звичайна, яка функціонуватиме лише влітку. Поки що», — сказав він. Проте, за відомостями Лілії Онищенко, їдальня працюватиме упродовж цілого року.

За словами ресторатора, міська влада вже зверталась в районну, обласну прокуратуру, Галицьку районну адміністрацію, щоб перевірити законність робіт на літньому майданчику, і «прокуратура, районна адміністрація, податкова інспекція розглянули наш проект і дали відповідь позитивну, що відхилень від проекту немає».

У Ратуші, однак, не збирається на цьому зупинятись. Василь Косів повідомив, що міська рада вже звернулася до Мінкульту за поясненнями та готує звернення до прокуратури Львова.

«Прибуток»

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...