Головна » Виробництво » «Електрон» вже скоро покаже свій трамвай

«Електрон» вже скоро покаже свій трамвай

Фото: electron.ua

Орієнтовно у квітні 2013 р. концерн «Електрон» представить широкій публіці свою нову розробку — трамвай. 

Про це повідомив голова правління публічного акціонерного товариства «Концерн-Електрон» Юрій Бубес, передає «Zaxid.net».

«Десь у квітні вже можна буде його показати», — сказав він.

Раніше в «Електроні» розповіли, що над проектом трамвая почали працювати близько чотирьох років тому. Для цього було створено спільне спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс» у формі товариства з обмеженою відповідальністю. Відтак частки у статутному фонді СП розподілилися таким чином: 64% — «Електрон», 26% — «Транстек Ф & Е», 24% — ТОВ «Автотехнопроект».

Минулого року, у липні, «Електронтранс» переміг в організованому Львовом тендері з закупівлі трамвая, запропонувавши ціну в 11,91 млн. грн. За інформацією «Вісника державних закупівель», поставити місту трамвай підприємство мало у грудні 2012 року.

На запитання, чому трамвай і досі не готовий, Юрій Бубес відповів: «Про запуск трамваю в грудні йшлося ще тоді, коли ми розпочинали тендер у березні 2012 року. Однак було проведено аж три тендери — і тілки після третього було підписано договір, пішов відлік запуску виготовлення трамваю. Перший тендер не відбувся, бо з нього було знято ЛАЗ. Через два місяці оголосили наступний тендер, ми його виграли. Але в бюджеті не було закладено фінансування. Відтак аж через три місяці депутати внесли відповідну статтю в бюджет, і було оголошено ще один тендер. Ми перемогли і почали займатися випуском трамваю. Але зараз головне не місяць-два часу, а якість першого трамваю».

Трамвай матиме низький рівень підлоги. Тому, за словами міського голови Львова Андрія Садового, його пустять на маршрут №2, відремонтована колія якого готова прийняти «низькопідлоговий» трамвай.

«Електрон» багатьом ще з часів СРСР відомий як великий виробник однойменних телевізорів. Проте тепер концерн об’єднує різнопрофільні бізнеси. Один з нових напрямків — виробництво транспорту. Так, раніше підприємство представилобагатофункціональний автомобіль для комунальних служб.

«Прибуток»

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...