Головна » Інше » Рекламу у Львові тепер можна розміщувати російською мовою

Рекламу у Львові тепер можна розміщувати російською мовою

Фото: vgolos.com.ua
Відділення «Сбербанка России» у Львові

У Львові місцева влада більше не карає рекламодавців за рекламу російською мовою. Відколи в Україні набув чинності закон «Про засади державної мовної політики», державну мову у рекламних матеріалах використовувати не конче. 

Про це повідомила директор комунального підприємства «Адміністративно-технічне управління» Інна Свистун на прес-конференції сьогодні, 22 січня, передає кореспондент «Прибутку».

«Після прийняття того закону нема підстав звертатися до рекламорозповсюджувачів. На території України передбачено, що реклама може розміщуватися тією мовою, якою вирішить рекламодавець», — сказала вона.

Відповідно до закону послабились також і вимоги до вивісок. Магазини, банки, фірми можуть тепер спокійно розміщувати у Львові вивіски російською мовою. Раніше, швидше за все, їм би довелось замінити таку вивіску на україномовну, або продублювати її державною мовою.

Інна Свистун зазначила, що до серпня 2012 року, коли скандальний закон набув чинності, в місті з початку року зафіксували 84 порушення мовного законодавства, а після — жодного.

Як повідомлялося, 11 жовтня 2012 р. депутати Львівської міськради від ВО «Свобода» Ірина Шалаковська та Іван Гринда обурювались, що реклама концерту гурту «Машина времени» була написана у Львові російською мовою і вимагали позбавити фірму «Комтех Аутдор», яка розмістила цю рекламу, дозволів на розміщення зовнішньої реклами в місті.

Раніше у Львові демонтували вивіску з магазину ювелірних виробів, оскільки та була російською мовою.

Ще лінк до теми: «Сбербанк России» встановив в центрі Львова вивіску без дозволу.

«Прибуток»

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...