Головна » Інше » Львівська облрада вважає результати конкурсу з розробки родовища сланцевих газів недійсними

Львівська облрада вважає результати конкурсу з розробки родовища сланцевих газів недійсними

Фото: zik.ua

Конкурс на розробку родовищ сланцевих газів на Олеській площі, на думку Львівської обласної ради, був проведений неправомірно і його результати є недійсними. 

Про це йдеться у зверненні депутатів облради до президента Віктора Януковича та Генпрокуратури, в якому вони просять не допустити порушення права виключної власності українського народу на природні ресурси. За це рішення проголосувало 79 депутатів зі 116-ти, повідомила “Прибуток” прес-служба облради.

Депутати зазначають, що, у складі Міжвідомчої комісії, яка проводила конкурс на розробку Олеської площі, не були представлені органи місцевого самоврядування, що суперечить нормам Закону України «Про угоди про розподіл продукції».

«Таким чином, така комісія, за відсутності у її складі обов’язкового, згідно з законом, представництва органів місцевого самоврядування, не може бути правочинною щодо організації проведення конкурсу на укладення угоди про розподіл продукції, що вказує на неправомірність проведення та відповідно недійсність результатів такого конкурсу, зокрема і конкурсу щодо розробки родовищ сланцевих газів площі «Олеської», — наголошується у зверненні.

У ньому депутати зазначають, що неодноразово звертались до уряду з клопотанням включити представника обласної ради до складу Міжвідомчої комісії при розгляді нею питань щодо розробки родовищ сланцевих газів на Львівщині, однак зазначені клопотання були залишені без всякого вирішення.

Нагадаємо, 10 травня міністр екології та природних ресурсів Едуард Ставицький повідомив, що Міжвідомча комісія визначила переможця конкурсу на розробку Олеської площі. 11 травня 2012 року Кабінет Міністрів затвердив результати цього конкурсу. За існуючою інформацією, його переможцем стала компанія Chevron.

«Прибуток»

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...