Головна » Інше » Шахтарям Львівщини загрожує масове безробіття, — депутат

Шахтарям Львівщини загрожує масове безробіття, — депутат

Фото: tsn.ua

Більше 10 тисяч червоноградських шахтарів можуть втратити роботу. 

Про це заявив сьогодні, 15 травня, під час сесії Львівської обласної ради голова фракції Народного Руху України Андрій Корнат, виступаючи щодо проблем вугільної промисловості Львівщини, повідомила «Прибуток» прес-служба Львівської крайової організації НРУ.

«У Сокальському районі та місті Червонограді роботу, а з нею і можливість утримувати свої сім’ї, можуть втратити понад 10 тисяч шахтарів!», — сказав Корнат.

За його словами, шахти перебувають на грані закриття, оскільки у них склалася складна фінансова ситуація через те, що компанія українського мільярдера Ріната Ахметова замість місцевого вугілля воліє використовувати вугілля з Донбасу.

«Влада продовжує цілеспрямовано знищувати вугільну промисловість Львівщини. Викупивши ВАТ «Західенерго», Ахметов робить все можливе, щоб шахти Львівсько-Волинського вугільного басейну не мали можливості збувати вугілля, а відтак закривались… Вугілля затримується на складах шахт, адже теплоелектростанції, котрі тепер належать Ахметову, не хочуть його купувати. Олігархові вигідніше завозити сюди дешеве вугілля із Донбасу», — сказав депутат.

Крім того, за його словами, червоноградським шахтарям не повертають кошти за раніше відвантажене вугілля. «Ахметов заборгував вугільникам Львівщини мільйони гривень», — наголосив Андрій Корнат.

На його думку, це робиться для того, щоб у подальшому продати підприємства вугільної галузі за безцінь.

Відтак А.Корнат звернувся до голови Львівської ОДА з вимогою терміново втрутитись в цю ситуацію з метою врегулювання проблеми збуту вугілля на об’єкти «Західенерго» та повернення заборгованості перед вугільниками Львівщини.

***

Схожі заяви — про те, що «Західенерго» не бере львівського вугілля, — звучали навесні 2006 року. Потім з’ясувалось, що, згідно з усталеною схемою, «Західенерго» не обирає, чиє вугілля використовувати, а чиє ні, оскільки все видобуте в Україні вугілля закупляло ДП «Вугілля України», і вже воно перепродувало його на теплоелектростанції. За цією схемою галузь працює й сьогодні.

«Прибуток»

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...