Головна » Інше » Профспілки провели у Львові мітинг проти Трудового кодексу

Профспілки провели у Львові мітинг проти Трудового кодексу

Фото: vgolos.com.ua

Мітинг проти затвердження Верховною Радою у другому читанні Трудового кодексу провели сьогодні, 4 травня, під стінами Львівської ОДА представники вільних профспілок.

Участь в акції взяли близько 50 осіб, інформує «Вголос».

Голова Асоціації вільних профспілок автотранспортників України, правовий інспектор Конфедерації вільних профспілок України Андрій Корчинський зазначив, що Трудовий кодекс, який хочуть затвердити у ВР, дає необмежені повноваження для роботодавців, повністю знімає захист прав найманих працівників, а також нівелює роль профспілок.

«З прийняттям цього Кодексу найманої праці працівник залишається сам на сам із роботодавцем і, звичайно, всі суди будуть вигравати лише роботодавці. На сьогоднішній день практично вже можна встановлювати необмежений час для роботи працівника. Роботодавець може встановити 48-годинний робочий тиждень. Правда, його повинні узгоджувати із працівником, але ми знаємо, як такі речі в нас погоджують», – пояснив Андрій Корчинський.

Він додав, що новий Трудовий кодекс збільшує випробувальний термін для найманих працівників до 6 місяців. Крім того, повністю ліквідовується роль профспілок, оскільки про звільнення працівників їх попереджатимуть за один день.

Учасники мітингу одноголосно прийняли звернення до голови Верховної Ради Володимира Литвина та голів депутатських фракцій парламенту. «Вважаємо недопустимим прийняття даного документа у запропонованому варіанті, оскільки він зменшує роль профспілок у представленні інтересів працівників та суттєво погіршує становище та можливість у захисті своїх прав представників найманої праці», – йдеться у зверненні.

Друге читання Трудового кодексу призначене на 17 травня 2012 року.

«Прибуток»

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...