Головна » Інше » «Свобода» вимагає посилити контроль за цінами на молоко

«Свобода» вимагає посилити контроль за цінами на молоко

Фото: pnzreg.ru

Фракція ВО «Свобода» у Львівській облраді вимагає від виконавчих органів влади, зокрема Антимонопольного комітету, посилити  контроль за закупівельними цінами на молоко. 

Про це заявив депутат від «Свободи» Степан Ханас на засіданні ЛОР сьогодні, 10 квітня, повідомила прес-служба ЛОО ВО “Свобода”.

За словами депутата, влада не реагує на те, що заготівельники встановлюють «занадто низькі» ціни на молоко, яке закупляють у селян.

«При повній бездіяльності влади, закупівельники на власний розсуд встановлюють занадто низькі ціни на молоко. Вони повністю ігнорують інтереси селян. Щомісяця ціна для селян знижується, тоді як у магазинах молоко вже коштує 7-8 грн. за літр.», — наголосив він.

«Свободівці» наполягають, щоб заготівельники негайно уклали з виробниками договори, в яких би було зазначено мінімальну ціну на молоко.

Вчора, 9 квітня, в.о. начальника головного управління агропромислового розвитку ЛОДА Роман Верещинський повідомив, що молокопереробні підприємства закупляють у селян молоко за цінами, що є нижчими, ніж в середньому по країні. Якщо по Україні середня ціна на молоко від населення складає 2287 грн., то у Львівській області — 1930 грн.

Раніше ЛОДА звернулась в АМКУ, аби той з’ясував, чи, бува, не змовились молокопереробні підприємства відносно цін на молоко, але відповіді від антимонопольників ще не отримала.

«Прибуток»

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...